Als landen in het moederschap niet vanzelf gaat

Geschreven door Anke Velstra
23 mei 2022

Ze zeggen wel eens… daar waar een baby geboren wordt, wordt ook een moeder geboren. Toch verloopt de landing in het moederschap niet voor elke vrouw als vanzelfsprekend. Weet je hoofd wel dat je moeder bent, maar ontbreekt er nog iets in je gevoel.

Weet je dat alle moeders uit jouw familie die jou zijn voorgegaan een enorme belangrijke spelen in hoe jij in het moederschap staat? Dus jouw eigen moeder, oma, overgrootmoeder, enz. Misschien nog wel meer dan dat jij je in eerste instantie nu bewust van bent. Wat zij hebben meegemaakt in het leven, dragen ze bewust, maar veelal onbewust over op de generaties die na haar volgen. Gemis, rouw, emotionele pijn, copingstijlen om te dealen met lastige situaties…

Ik nam er vandaag een prachtige podcast over op. Eentje waar ik niet een lange intro over kan schrijven, omdat ik in de woorden op papier nooit het gevoel kan vangen wat ik in een podcast wel kan. Dus ik zeg: gewoon luisteren!

Je kunt de podcast beluisteren via onderstaande link of via favoriete podcast app onder de naam Moedermoed. Ik wens je veel luisterplezier!

Anke Velstra
Geschreven door: Anke Velstra

Ik ben Anke Velstra, gediplomeerd en ervaren counsellor, bevallingstrauma therapeut & doula gespecialiseerd in bevalangst en bevallingstrauma.

Gerelateerde Posts