Liggen de herinneringen aan je heftige of traumatische bevalling nog steeds vers in je geheugen?

Ook al is het misschien al maanden of jaren geleden?

“Je had zo veel hoop en verwachtingen voor de bevalling, maar toen werd het een ervaring die je nooit had voorzien.”

Je had je op veel dingen voorbereid. Boeken gelezen, verhalen van anderen gehoord, en misschien zelfs wel een zwangerschapscursus gevolgd. Je wist echt wel dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn zou zijn, maar dat het zo zou lopen…

Je bent niet voor niets op deze pagina beland. De kans is groot dat je een of meerdere van de onderstaande scenario’s hebt meegemaakt:

Je bevalling duurde intens lang. Ontmoedigd en uitgeput vroeg je om pijnstilling, maar voor je het wist was je in een enorme rollercoaster beland, waar de ene medische handeling de andere opvolgde en je zelf helemaal niets meer te zeggen had.
Je wist echt wel dat bevallen pijn ging doen, maar zoveel? De pijn van de weeën was allesoverheersend. En hoe hard je ook probeerde om ze weg te zuchten, het nam je helemaal over. Je raakte compleet in paniek en hebt alleen nog maar kunnen gillen en krijsen
De controle gleed voor je gevoel compleet uit je handen. Men deed maar, vreemde handen aan en in je lijf, zonder jou daar in mee te nemen, laat staan je toestemming te vragen. Maar voor jezelf opkomen en zeggen: ‘Ho, stop!’, dat lukte niet meer.

Voor je gevoel heb je urenlang geperst, terwijl iedereen je vertelde dat je het fantastisch deed. Maar je voelde maar bar weinig gebeuren. Na een poos liet je baby merken dat hij het niet meer zo fijn vond.

Met een knip en een vacuümpomp werd je baby uiteindelijk geboren. Het beeld van hoe de arts met zijn/haar volle gewicht aan de pomp hing, deed je voelen alsof je een stuk vee op de slachtbank was.

Je hebt doodsangsten uitgestaan toen de hartslag van je baby wegviel en je rennend over de gang naar de operatiekamer werd gebracht voor een spoedkeizersnede. Je baby werd na de geboorte direct meegenomen, geen idee of hij/zij het overleefd had en pas uren later kreeg je hem/haar pas voor het eerst te zien.
verwerken traumatische bevalling - moeder knuffelt baby

Of je bevalling verliep op papier volgens het boekje, maar je kijkt er toch met heftige gevoelens op terug.

In plaats van tranen van geluk te huilen toen je baby op je borst lag, voelde jij vooral de opluchting dat deze helse bevalling er eindelijk op zat.

bevallingstrauma verwerken - portretfoto Anke Velstra

En dit is wat je daar nu in je dagelijks leven nog van merkt

Met een knoop in je maag ga je bij anderen op kraamvisite. Al dat nieuwe babygeluk kun je niet aanzien. Je verlangt zo ontzettend naar nog een baby, maar de angst om nog een keer te moeten bevallen is te groot.
Wanneer een goede vriendin is bevallen en wel die fijne bevalling heeft gehad die jij ook voor jou en je baby had gewenst, dan voel je direct weer de pijn. Zo had het dus kunnen zijn. Het is niet dat je het haar niet gunt, maar tegelijkertijd ben je ook enorm jaloers.

Het liefst zou je niet meer zoveel aan je bevalling willen denken, maar je hebt geen keuze… de heftige beelden blijven zich maar voor je ogen afspelen en voor je het weet rollen de tranen weer over je wangen.

Je houdt zielsveel van je kind en het komt ook absoluut niets te kort. En toch is het net alsof er iets mist. Dat moedergevoel waar je iedereen altijd over hoort, heb jij nooit gevoeld. 

Je maakt je hier enorm veel zorgen om. Komt het nu wel goed met de hechting tussen jullie twee?

Sinds je bevalling sta je op scherp, je lontje is zo ontzettend kort, dat er maar iets hoeft te gebeuren of je ontploft. En meestal is het je partner die dan de volle laag krijgt.

Achteraf voel je je hier heel vervelend over. Je ligt er zelfs regelmatig wakker van. Daar gaan we weer…

Een trauma zou je het misschien niet willen noemen, maar je voelt je in de verste verte niet de vrouw die je voor je heftige bevalling was

Hoe zou het voor je zijn wanneer je heftige bevalling een plek krijgt, zodat…

De zware last die je sinds je bevalling op je schouders meedraagt weg is, waardoor je zonder tranen en spanning kunt terugkijken op je bevalling?

Je definitief afscheid kunt nemen van je angst voor een volgende bevalling en weer durven dromen over een 2e, 3e of volgend kindje?

Je ’s nachts niet langer meer wakker ligt van de vragen ‘wat als…’ of ‘had ik maar…’, maar gewoon kunt accepteren dat je bevalling is gegaan zoals hij is gegaan? Waardoor je meer rust in je hoofd ervaart en ook beter slaapt?

Je kunt afrekenen met de faalgevoelens en kunt voelen dat je alles hebt gegeven wat je had te geven? Meer dan dit kon gewoon niet.

Je partner je weer herkent als de vrouw die je voor deze traumatische bevalling was en je je weer open kunt stellen voor intimiteit?

Daar kan ik je bij helpen

Anke Velstra, traumatische bevalling verwerken, zwangerschapsbegeleiding, angst & trauma, doula ondersteuning,Moedermoed

In 3 sessies verwerk je je heftige bevalling

R

Dit traject omvat 3 sessies van 1,5 uur, die zowel online als in mijn praktijk kunnen plaatsvinden. Het is bewust kort en krachtig, zodat we snel tot een oplossing kunnen komen.

R

Je hebt gedurende het traject toegang tot whatsapp of e-mailsupport tussen de sessies door. Dit betekent dat je altijd iemand hebt om op terug te vallen als je vragen hebt of extra ondersteuning nodig hebt.

R

Je ontvangt een op maat gemaakte ontspanningsoefening die je thuis onbeperkt kunt gebruiken, zelfs nadat we het traject hebben afgerond.

R

Je ontvangt toegang tot een online omgeving met extra bonusoefeningen.

Voor 95% van mijn cliënten is 3 sessies genoeg om hun heftige bevalling goed te verwerken. Een enkeling heeft 1 extra sessie nodig. Dit kan tegen gereduceerd tarief.

Jouw investering voor dit traject is 997,-

(In 3 termijnen betalen is mogelijk en dit traject wordt gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende zorgverzekering)

 

Zij gingen jou voor in het verwerken van hun heftige bevalling

Tessa
5
augustus 2024
“Na een zwangerschapsdepressie en traumatische bevalling merkte ik pas 3 jaar na de geboorte hoeveel last ik er van had. Naast fysieke klachten had ik ook mentale klachten, en nadenken over een eventueel tweede kindje zat er al helemaal niet in. Altijd de gevoelens en herinneringen weggestopt en opgekropt. Begin dit jaar EMDR gestart, maar dat deed helemaal niets voor me. Toen vond ik Anke. In alles wat zij omschreef herkende ik me en ik voelde sterk dat dit het traject was dat mij verder zou kunnen helpen. Al tijdens de kennismaking met Anke voelde ik me zó gehoord en er vielen zoveel dingen op hun plek. De sessies zijn intensief, je gaat er dwars doorheen. Maar Anke heeft me overal in begeleidt en ik voelde me ontzettend veilig en op m'n gemak bij haar. Nu de sessies zijn afgerond kan ik terugkijken op een intensief, maar héél waardevol traject. Het heeft me ontzettend geholpen, ik voel me lichter en heb alle handvatten om vanaf hier verder te verwerken en bouwen. Anke, heel erg bedankt voor alles. Ik gun iedereen met dezelfde ervaringen en klachten een zelfde traject: je bent in goede en zeer deskundige handen :-)”
Jeanine
5
januari 2024
“Het traject met Anke heb ik als ontzettend fijn ervaren! Tijdens mijn zoektocht naar een manier om mijn bevalling te verwerken, popte Anke steeds omhoog, terwijl ik aan de andere kant van Nederland zit. Dat was voor mij een teken dat ik het gewoon moest doen. In het begin een beetje sceptisch omdat ik dacht: hoeveel kan er nou veranderen in drie sessies.

Ik kan je vertellen, deze sessies hebben zoveel gedaan en het is zo waardevol geweest! Met als eindresultaat dat ik positief kan terugkijken op de bevalling. Dit had ik van tevoren nooit gedacht. Anke heeft me tijdens deze sessies altijd laten voelen dat alles goed is en veilig. Ik ben ontzettend dankbaar dat Anke mij heeft mogen begeleiden!”
Mandy
5
maart 2024
“Ik twijfelde heel erg of het trauma traject van Anke wel bij mij paste. Enigszins naïef stapte ik in en dacht: "Ik zie het wel". Nu na de derde sessie ben ik zó blij dat ik het gedaan heb! Het was boven verwachting en ik had niet gedacht dat we zo veel zouden doen en bereiken. Ik voel me lichter, optimistischer en het belangrijkste: ik kan normaal praten over/denken aan mijn bevalling en heb zelfs hele mooie herinneringen terug die blijkbaar waren weggedrukt door de zware lading die eromheen hing. Zo waardevol!!”
Richelle
5
mei 2023
“Er wordt alle ruimte gegeven om tot in detail in te zoomen op de gebeurtenissen en waar de pijnpunen van mijn trauma zich bevonden.
Ik zit nu veel beter in mijn vel en merk dat de zware last die ik ervaarde zo goed als weg is. Daardoor kan ik mij nu richting op mijn toekomst in plaats van het verleden.

Dank je wel Anke!”

Waarom dit traject om je heftige bevalling te verwerken?

Geen wachtlijst

Binnen 0-4 weken na je aanmelding kun je starten met de verwerking van je bevallingstrauma.

Geen verwijzing

Voor dit traject heb je geen verwijzing nodig. Ook stel ik geen diagnose, die je later op een negatieve manier kan beïnvloeden.

Kortdurend traject

In de meeste gevallen is het traject van 3 sessies voldoende om je traumatische bevalling goed te verwerken.

Ruime behandeltijd

Voor elke sessie plan ik 1,5 uur, zodat je je bevalling kunt verwerken zonder tijdsdruk.

Geen zware sessies

Een bevallingstrauma verwerken betekent niet automatisch een lang therapietraject en zware sessies. Het kan ook anders.

Ook online mogelijk

Ideaal als je in het zuidelijkste puntje van Nederland woont of voor expats. En net zo effectief als face-to-face.

Bevallings- trauma specialist

Ik ben geen generalist die ieder uur een ander probleem ziet, maar ben specialist op het gebied van bevallingstrauma.

Meer dan 325 cliënten geholpen

96% van mijn cliënten hebben na dit traject een sterke vermindering van klachten of zijn klachtenvrij.

Zij gingen jou voor in het  verwerken van hun bevallingstrauma

Robin
5
november 2023
“Na een lange zoektocht ben ik bij Anke terecht gekomen voor bevallingstrauma van mijn oudste zoon. Ik wilde een expert die zoveel mogelijk facetten van dit type trauma heeft doorgrond, zodat ik de best mogelijke hulp kon krijgen. Anke is een echte expert, maar ook een ervaringsdeskundige. Dit merk je niet alleen in haar enorme kennis, maar ook in haar gedrevenheid en compassie. Ik heb mijn sessies bij Anke ontzetten prettig ervaren. Anke heeft een prettige persoonlijkheid en stelt je direct op je gemak. Het proces loopt hierdoor heel strak en gestroomlijnd. Daarnaast vind ik het knap hoe Anke mijn specifieke problemen zo snel heeft doorgrond en er direct praktische oplossingen voor aandraagt. Deze vorm van therapie raakt in het bijzonder de onbewuste lagen/herinneringen van het trauma en het is mijn overtuiging dat het omhooghalen van deze lagen belangrijker is dan het wegwerken van de nare bewuste herinneringen. Het is een beetje alsof je een dor landschap vervangt door een tuin met bloemen. Al met al meer dan tevreden met het eindresultaat. Nogmaals dank Anke!”
bevallingstrauma verwerken - portretfoto Anke Velstra 2

Ik ben Anke Velstra

Ik ben Anke Velstra, een gediplomeerde en ervaren registercounselor, traumatherapeut & doula. Getrouwd en moeder van twee geweldige kinderen: Elianne (14) en Brendt (6). Maar ik begrijp ook precies hoe het voelt om in jouw schoenen te staan...

Mijn eerste bevalling in 2010 was een heftige inleiding vanwege pre-eclampsie, gevolgd door drie operaties in de eerste zes weken na de bevalling vanwege complicaties en placentaresten.

De bevalling en de periode daarna heb ik als zeer traumatisch ervaren, niet alleen vanwege de fysieke uitdagingen, maar ook vanwege hoe er met mij werd omgegaan.

Wat ik opmerkelijk vond, was dat geen enkele zorgverlener ooit aan me gevraagd heeft hoe het mentaal met me ging nadat ik dit allemaal had meegemaakt,

Hierdoor heb ik ruim vier jaar met een bevallingstrauma rondgelopen, zonder dat ik dat zelf wist. Daar kwam ik pas achter nadat ik met een burn-out op de bank belandde. Na een jaar hard aan mezelf werken ben ik gelukkig volledig hersteld.

Wij zijn nu 14 jaar later en helaas lijkt er nog weinig te zijn veranderd. Er is nog een steeds een gebrek aan kennis over dit onderwerp bij zorgverleners, waardoor veel vrouwen onnodig lang met klachten rondlopen die hun leven op z'n kop zetten.

Een deel van hen wordt zelfs verkeerd gediagnosticeerd met bijvoorbeeld een postpartum depressie en krijgen daardoor niet de hulp die ze zo hard nodig hebben.

Dit raakt me diep en daarom wil ik deze vrouwen een ander perspectief bieden. Zo hoeft het niet te blijven. Herstel is mogelijk!

Echt, er ligt een zoveel moois op je te wachten als je jouw bevallingstrauma goed verwerkt...

Lees hier verder om mij beter te leren kennen

Echt, na het verwerken van je heftige bevalling kun je zoveel meer genieten van het moederschap

De praktische details van het traject

Wanneer kun je starten:

Afhankelijk van hoe onze agenda's matchen, kun je binnen 0-4 weken starten met dit traject. Check mijn online agenda voor de beschikbare tijden.

Wat kost het?

Het volledige traject, bestaande uit 3 sessies, kost 997,-

Hoe gaat het met de betaling?

Je kunt kiezen of je in een keer wilt betalen of in drie termijnen. Je kunt dit aangeven op je intakeformulier. Facturatie vindt plaats na de eerste sessie van het traject.

Wordt het traject vergoed door de zorgverzekeraar?

Met ingang van januari 2024 ben ik registercounsellor en aangesloten bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling.  Hierdoor komen mijn sessies in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering. 

Bekijk hiervoor de voorwaarden van jouw aanvullende verzekering.

Wat zijn de stappen:

 

  1. Kies een tijdstip dat het beste bij jou past in mijn online agenda.
  2. Ik bevestig de afspraak via e-mail en stuur je een online intakeformulier en klachtenlijst.
  3. We ontmoeten elkaar tijdens onze eerste afspraak en we gaan direct aan de slag.

Mijn garantie:

Als je na de eerste afspraak niet tevreden bent, stoppen we. Je hoeft alleen binnen 24 uur aan te geven dat je wilt stoppen, en je betaalt alleen voor de eerste afspraak.

Je mag de op maat gemaakte ontspanningsoefening natuurlijk houden.

Misschien heb je nog steeds de hoop dat het lukt om het zelf op te lossen

    Hoe lang wacht je nu al af? En waar gaat dat allemaal ten koste van?

    • Je relatie staat onder hoogspanning door jouw extreem korte lontje.
    • Je wens voor een tweede blijft onvervuld, omdat je te bang bent om nog een keer te moeten bevallen.
    • Je fysieke en mentale gezondheid staat onder druk, omdat je voortdurend in de overleefstand staat.
    • De hechting tussen jou is niet zoals gehoopt. Het is net alsof er iets tussen jullie in staat.

    Ik geloof sterk in het zelfherstellend vermogen van ons lichaam en vind dat je dat altijd eerst de kans moet geven.

    Maar als je bevalling 6-8 weken of langer geleden is en je merkt nog steeds weinig verbetering, dan is de kans op spontaan herstel bijna nihil.

    Niets doen en blijven afwachten heeft ook een prijs, maar die is niet altijd in geld uit te drukken.

     

    Wat mijn traject uniek maakt

    Ik ben geen generalist die ieder uur iemand met een andere probleem tegenover zich heeft zitten. Ik heb gekozen voor een hele specifieke doelgroep, namelijk vrouwen die een heftige of traumatische bevalling hebben meegemaakt.

    Op dit moment heb ik daar al meer dan 300 vrouwen (en mannen) bij geholpen.

    Als doula heb ik tientallen bevallingen begeleid. Deze specifieke kennis en ervaring neem ik mee in de verwerkingstrajecten.

    Mij hoef je niet uit leggen wat bepaalde bevallingsgerelateerde woorden of termen betekenen, zodat jij ongestoord je verhaal kunt doen.

    Daarnaast kan ik je helpen begrijpen waarom je bevalling is gelopen zoals hij is gelopen, zodat je je faalgevoel kunt laten varen en deze inzichten mee kunt nemen voor in de voorbereiding op een eventuele volgende bevalling.

    Ik heb ook in jouw schoenen gestaan en ik weet als geen ander hoe je je nu voelt na een heftige bevalling.

    En ook hoeveel impact dit kan hebben op jezelf, je gezin en je wens voor nog een kindje. Niet voor niets zit er bijna 8 jaar leeftijdsverschil tussen mijn beide kinderen.

    Anke Velstra

    zag je in:

    Zij gingen jou voor in het  verwerken van hun bevallingstrauma

    Met een traumatische bevalling loop je niet te koop. Toen ik bij Anke aanklopte ongeveer 14 maanden na de bevalling had ik al meer dan een jaar mentale klachten en voelde ik niet een "echte" moederband met ons kind.

    Toen Anke in de intake noemde dat ik binnen 3 sessies van deze klachten af kon zijn dacht ik; yeah sure... Ik begon dus redelijk sceptisch aan het traject.

    Achteraf zou ik willen dat iemand mij dit eerder had aangeraden. Ze doet wat ze zegt en zegt wat ze doet. Die 3 sessies waren dan ook genoeg.

    Deze methode werkte voor mij fantastisch voor het verwerken van mijn bevalling. Ik beveel Anke dan ook van harte aan voor het verwerken van bevallingstrauma's.

    Trieneke Smink

    "Dankjewel voor je hulp bij de verwerking van mijn bevalling en voor je oprechte aandacht en betrokkenheid daarbij, die ook via een online verbinding duidelijk voelbaar zijn.

    Hierdoor en door de rustige manier waarop je me hebt begeleid, voelde ik me erg op mijn gemak bij jou.

     Je hebt me echt gezien en erg geholpen."

    E.

    "Je bent onze held, omdat er in korte tijd zoveel positief veranderd is hier in huis. Dat hadden we niet voor mogelijk gehouden"

    Annika Huizinga

    Ben je hier met een reden?

    Je bent vast niet zomaar op deze pagina terecht gekomen. De kans is groot dat je een heftige bevalling hebt meegemaakt en daar nu nog steeds last van hebt, ook al ben je misschien inmiddels weken, maanden of misschien zelfs al jaren verder.

    De spanning lijkt constant aanwezig, en je lontje is kort. Je denkt misschien dat het gewoon meer tijd nodig heeft. Of je relativeert het, denkend dat jouw bevalling niet zo erg was in vergelijking met anderen. Je drukt je gevoelens weg en gaat door, tot ze weer de kop opsteken en je je rot voelt.

    Diep van binnen zoek je bevestiging dat je gevoelens geldig zijn, dat je niet overdrijft en dat er hoop is om je beter te voelen. Op deze pagina vond je herkenning en toch twijfel je misschien nog of dit jou echt gaat helpen herstellen.

    Gaat dit over jou?

    Elke maand heb ik ruimte in mijn agenda voor 5 persoonlijke kennismakingsgesprekken t.w.v. €97,-. De gesprekken vinden plaats via Zoom.

    In dit gesprek:

    • Bied ik een luisterend oor voor je verhaal
    • Stel ik een aantal vragen die een indicatie geven over je herstel
    • Vertel ik je hoe we samen kunnen werken aan je herstel

    Plan vandaag nog een kennismakingsgesprek in en zet de eerste stap naar jouw herstel.

     

    Veel gestelde vragen

    Worden de sessies vergoed door de zorgverzekeraar?

    Met ingang van januari 2024 ben ik registercounsellor en aangesloten bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling. 

    Dit betekent dat mijn sessies in aanmerking komen voor gedeeltelijke vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering.

    Daarmee komt de kosten voor dit traject ongeveer op hetzelfde uit als je eigen risico wat je betaalt voor de psycholoog wanneer je wordt verwezen door je huisarts (en dit nog niet op een andere manier hebt betaald).

    Welke andere opties zijn er mogelijk wanneer je niet aanvullend verzekerd bent?

    • Je werkgever is erbij gebaat dat je fysiek en mentaal goed herstelt voordat je weer aan het werk gaat. Mijn ervaring is dat veel werkgevers ervoor open staan om mijn traumatraject (deels) te vergoeden.
      Ook benut je tijdens je zwangerschap/verlof vaak niet je potje opleiding/coaching. Je kunt de vraag neerleggen bij je leidinggevende, nee heb je, ja kun je krijgen. 
      Uiteraard zorg ik dan voor een neutrale factuur.

    • Werk je als zelfstandige? Dan kunnen we dit traject eventueel wegzetten onder coaching, welke je kunt opvoeren als kosten binnen je bedrijf.

    • Je kunt de factuur opvoeren bij je belastingaangifte onder medische kosten.
    • Je kunt de zorgverzekeraar vragen om coulance voor zorg die zij niet standaard vergoeden. Hier vind je een voorbeeldbrief die je hiervoor zou kunnen gebruiken.
    Ik ben mijn kindje tijdens de zwangerschap/bevalling verloren. Is deze methode dan ook geschikt?

    Het overlijden van een kindje tijdens de zwangerschap of bevalling is voor de meeste mensen een erg traumatische ervaring.

    Ook in deze situatie kan de mijn methode worden ingezet bij de verwerking.

    Ik ben nu zwanger. Is deze methode dan ook geschikt?

    Veel vrouwen komen er tijdens hun volgende zwangerschap achter dat ze hun vorige heftige of traumatische bevalling niet goed hebben verwerkt.

    Dit kan erg veel angst en paniek tijdens de zwangerschap oproepen. En wanneer er tijdens de zwangerschap niets wordt gedaan, kan dit een erg negatieve invloed hebben op de aankomende bevalling.

    Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met de verwerking.

    Doordat het traject kortdurend is, 3 tot 4 sessies binnen 4-6 weken tijd (en als het moet binnen 3 weken), kan het snel verlichting geven bij angst en paniek.

    Daarnaast is er op dit moment geen sprake van een wachtlijst. Binnen 3-4 weken na aanmelding kan er worden gestart met de eerste sessie.

    Tenslotte kan mijn methode veilig worden ingezet tijdens de zwangerschap, omdat het verwerkingsproces plaatsvindt vanuit een staat van diepe ontspanning en er niet veel extra stresshormonen aangemaakt zullen worden.

    Mijn bevalling is al enkele jaren geleden en toch voel ik dat ik daar nog last van heb. Is deze methode geschikt voor mij?

    Het is nooit te laat om met de verwerking van je bevalling aan de slag te gaan. Trauma heelt niet vanzelf als je maar lang genoeg wacht.

    De meeste vrouwen melden zich tussen de 9-12 maanden na hun heftige of traumatische bevalling aan voor de verwerking.

    Maar ik heb inmiddels ook meerdere vrouwen succesvol geholpen bij wie de bevalling al 8-18 jaar geleden was.

    Niet mijn bevalling, maar mijn zwangerschap/kraamtijd was traumatisch. Kan de methode dan ook worden ingezet?

    Mijn methode is geschikt voor het verwerken van heftige ervaringen in de zwangerschap, rond de bevalling en in de kraamperiode.

    Afhankelijk van de tijd, kunnen we per verwerksessie maximaal 3 ervaringen meenemen.

    Is er sprake van meer dan 3 ervaringen die je zou willen verwerken, dan kan er tegen gereduceerd tarief een extra verwerksessie worden gepland.

    Ik heb al EMDR ondergaan voor de verwerking, maar het was niet afdoende. Kan deze methode nog iets toevoegen?

    Ik heb inmiddels al een flink aantal vrouwen mogen begeleiden die al EMDR hadden ondergaan voor de verwerking, maar bij wie dit onvoldoende had gewerkt.

    Met mijn methode konden ze de laatste stap zetten in hun verwerkingsproces.

    Is deze methode ook geschikt voor partners?

    We staan er heel vaak niet bij stil, maar ook partners die bij de bevalling aanwezig zijn geweest, kunnen getraumatiseerd door wat ze meemaken.

    Mijn methode kan ook voor hen succesvol worden ingezet.

    Ik ben als zorgverlener getraumatiseerd geraakt door een bevalling? Is deze methode ook voor mij geschikt?

    We staan er heel vaak niet bij stil, maar ook zorgverleners die een bevalling begeleiden kunnen getraumatiseerd raken.

    Mijn methode kan ook voor hen succesvol worden ingezet.

    Staat jouw vraag hier niet bij?

    Stuur me gerust een Whatsappje via de knop op deze site of via 06-23816764