Waarom EMDR bij een bevallingstrauma niet altijd voldoende is

Geschreven door Anke Velstra
27 maart 2023

Bevallingstrauma verwerken: waarom EMDR niet altijd voldoende is

Wanneer je naar bijvoorbeeld de huisarts gaat met klachten die voortkomen uit een traumatische bevalling, dan wordt je vaak naar een zorgverlener verwezen voor EMDR.
EMDR is namelijk een van de meest gebruikte technieken als het gaat om traumaverwerking.

Toch gebeurt het geregeld dat vrouwen alsnog contact met me opnemen na EMDR. Ze hebben zeker verbetering ervaren sinds het EMDR-traject, alleen voor hun gevoel is nog niet alles weg. Er zit nog een randje.

Hoe kan dat?

Ook vandaag kwam deze vraag weer aan de orde tijdens een sessie met een cliënt, waardoor ik dacht: ‘laat ik dat eens uitleggen in een podcast.’

Heb jij eerder EMDR gehad, maar heb je ook het gevoel dat er nog een randje zit? Dan zou ik je zeker willen aanraden om deze podcast te beluisteren. Ik denk dat het je veel helderheid gaat geven.

Je beluistert aflevering #67 van de Moedermoed podcast via jouw favoriete app of via onderstaande link. Veel luisterplezier en mooie inzichten toegewenst.

Anke Velstra
Geschreven door: Anke Velstra

Ik ben Anke Velstra, gediplomeerd en ervaren counsellor, bevallingstrauma therapeut & doula gespecialiseerd in bevalangst en bevallingstrauma.

Gerelateerde Posts