Bevallingstrauma verwerken

Met een traumatische bevalling loop je niet te koop. Toen ik bij Anke aanklopte ongeveer 14 maanden na de bevalling had ik al meer dan een jaar mentale klachten en voelde ik niet een “echte” moederband met ons kind.

Toen Anke in de intake noemde dat ik binnen 3 sessies van deze klachten af kon zijn dacht ik; yeah sure… Ik begon dus redelijk sceptisch aan het traject.

Achteraf zou ik willen dat iemand mij dit eerder had aangeraden. Ze doet wat ze zegt en zegt wat ze doet. Die 3 sessies waren dan ook genoeg.

Nu kan ik normaal mijn bevallingsverhaal vertellen, horen dat er iemand zwanger is of een bevallingsverhaal van iemand anders horen zonder gevolgen voor mezelf op emotioneel vlak. En het belangrijkste ik voel dat mijn kind ook echt mijn kind is. Wat een liefde is dat zeg!!

Deze methode werkte voor mij fantastisch voor het verwerken van mijn bevalling. Ik beveel Anke dan ook van harte aan voor het verwerken van bevallingstrauma’s.

Trieneke Smink

Doula ondersteuning bij bevalling

Wat zijn wij dankbaar dat Anke op ons pad is gekomen.

Toen wij er achter kwamen dat we zwanger waren, sprongen we een gat in de lucht! Al snel kwamen ook de angsten en zorgen omtrent de zwangerschap en de bevalling naar boven.

Gelukkig was Anke er met al haar kennis en vaardigheden omtrent de zwangerschap en bevalling. De angst is hierdoor afgenomen en het vertrouwen in onszelf gegroeid!

Daarnaast hebben wij onze eigen regie durven nemen en geleerd om de controle los te laten.

Je bent een fantastische doula, maar ook echt een leuk en lief mens. Vanaf het eerste moment voelden we ons vertrouwd bij jou, iets wat wij erg belangrijk vonden aangezien je bij een heel intiem moment aanwezig was.

Tijdens de bevalling was je een enorme steun voor ons, door de rust die je had en alle tools die je meebracht, kunnen wij terugkijken op een hele mooie bevalling.

Wij gunnen dit iedereen en raden het dan ook zeker aan om contact op te nemen met Anke. Wij weten zeker dat het voor iedereen meerwaarde zal hebben!

Wietske

Bevallingstrauma verwerken

Op een donderdagavond kwam er een bericht van Anke langs op facebook. De inhoud raakte me, en heb gelijk een DM gestuurd. Binnen een week hadden we een belafspraak gepland. Na het kennismakingsgesprek voelde ik al de eerste opluchting. Er is iets aan mijn issues te doen!

Ik was vooraf een beetje sceptisch. Want hoe kan je nu tijdens een diepe ontspanning van je klachten afkomen, wat op nog geen enkele andere manier succesvol gelukt was? Ook wist ik niet meer precies welke herinneringen aan toen nu echt waren, en welke tot valse herinneringen verworden waren.

Na uitleg over het proces en een aantal keer oefenen met de ontspanningsoefening kreeg ik er vertrouwen in. Dit zou wel eens kunnen werken! En waarempel. Tijdens de rewind sessies wist ik gewoon weer precies hoe dingen gegaan zijn, en werd het voor mezelf ook helder waarom. Heel bijzonder hoe de emotionele blokkade vakkundig omzeild werd tijdens de rewind sessies.

Anke heeft me er heel goed doorheen geloosd, ook toen het me even aanvloog tijdens een van de sessies. Ze heeft een hele fijne stem om naar te luisteren. En ook al volg je de sessies online en op afstand, voor m’n gevoel zat Anke tijdens het proces naast me.

De grootste verbetering merkt mijn partner. Ik ben nu veel leuker om mee samen te leven dan voor de sessies.
Zelf merk ik dat ik beter slaap, meer energie heb en dat ik vertrouwen heb in de toekomst. Dat het echt weer allemaal goed gaat komen.

Annika Huizinga

Bevallingstrauma verwerken

Dankjewel voor je hulp bij de verwerking van mijn bevalling en voor je oprechte aandacht en betrokkenheid daarbij, die ook via een online verbinding duidelijk voelbaar zijn.

Hierdoor en door de rustige manier waarop je me hebt begeleid, voelde ik me erg op mijn gemak bij jou.

Je hebt me echt gezien en erg geholpen.

E.

Doula ondersteuning bij bevalling

6 maanden

6 maanden geleden zat ik in hevige weeën 
6 maanden geleden dacht ik het niet meer aan te kunnen, en vroeg om een keizersnede
6 maanden geleden kon ik het toch, in 7 persweeën was je daar
6 maanden geleden kreeg ik een prachtige 2de dochter

J. K.

Wat ben ik ongelofelijk trots op mezelf
Wat ben ik ongelofelijk trots op mijn man
Wat ben ik ongelofelijk trots op mijn dochters

Het leek onmogelijk, om een goede bevalling te kunnen hebben. 
Het leek onmogelijk, om niet weer volledig uit te scheuren. 
Het leek onmogelijk, om de controle te kunnen houden. 
Het leek onmogelijk, om het zonder pijnstilling te kunnen doen. 

Hoe mooi is het dat dit alles niet waar is gebleken. 
Na een zware, moeizame zwangerschap met veel kwalen, vond ik het toch spannend, de bevalling. 

Gelukkig kwam de hypnobirthing cursus op mijn pad. 
Gelukkig kwam daardoor Anke op mijn pad. 
Gelukkig deed ik de stoute schoenen aan, en wilde ik er alles aan doen om dit keer een goede bevalling te hebben. 
Gelukkig kan ik daadwerkelijk zeggen dat ik een prachtige bevaldag heb gehad. 

Hoe bijzonder is het om nu te kunnen zeggen dat ik het allemaal zelf heb gedaan. 
Hoe bijzonder is het dat we samen sterk stonden. 
Een drie eenheid, we hebben het samen geflikt. 

Hoe mooi is het, om na een traumatische eerste bevalling, post traumatische ervaring, post én prenatale depressie, te kunnen zeggen en voelen dat het goed gaat! 

Hoe mooi is het om zo te kunnen genieten van mijn dochters. 

En hoe leuk is het om mijn bevalverhaal te vertellen! Wie had dat ooit gedacht. 
Bevallen op de holding. 
In de gang roepen dat je moet poepen. 
In de lift niet weten waar je het moet hebben, omdat je kind eraan komt! 
Zo bijzonder, zo mooi, een wonder. 

♥️

Lieve Anke, nogmaals onwijs bedankt dat je er voor ons was, er voor me bent en voor alles wat je voor ons hebt betekend. Je hebt een speciaal plekje in mijn hart gekregen. 

Jouw werk is onbetaalbaar. 
Jouw werk is zo belangrijk voor vrouwen met een trauma bevalling. 
Jouw werk is zo belangrijk geweest voor mij. 

Jij als persoon bent zo fijn om om je heen te hebben. 
Jij als persoon bent zo krachtig. 
Jij als persoon laat mij als vrouw weten en voelen dat ik het kan.
Jij als persoon laat mij voelen dat je er mag zijn en mag zeggen waar je voor staat. 

M.

Geef je bevalling een plekje

Hoewel ik een prachtige bevalling heb gehad was mijn verwachting anders dan het verloop. Door mijn geschiedenis was dit de laatste keer dat ik dit mee ging maken en dat maakte dat ik maar niet los kon laten dat het anders gelopen was dan ik wilde en daar zelf keuzes in gemaakt had waar ik achteraf niet achter stond.

Door ons eerste gesprek was er gelijk al zoveel lading van me afgevallen door de verheldering die Anke gaf. De opdrachten die ik kreeg liet ik daardoor wat langer liggen, omdat ik het gevoel had al zo’n stap gemaakt te hebben. Toch… toen ik eenmaal met de opdracht aan de slag ging merkte ik dat er dit nodig was geweest om er echt open in te gaan.

Het gesprek wat daarop volgde was echt verruimend voor mijn ziel. Ik kan het vanuit een heel ander perspectief bekijken en kwam tot zulke waardevolle inzichten. Ik herken het nog als dat het er is maar het beheerst mijn leven niet zo erg meer.

Klaziena van der Meulen

Neem de regie over je bevalling

Ik heb Anke leren kennen in de zomer van 2017 tijdens de voorbereiding voor mijn eerste bevalling. Deze bevalling verliep helaas anders dan ik voor ogen had en een massale fluxus plus IC opname later stond ik voor een groot fysieke en mentale herstel periode.

Na deze heftige gebeurtenis hebben Anke en ik een aantal keren afgesproken. Dit voelde direct vertrouwd omdat ik wist dat Anke persoonlijke ervaring heeft met traumatische bevallingen.

In het voorjaar van 2019 bleek ik opnieuw zwanger! Hoewel dit gepland was bekroop mij toch een gevoel van angst. Hoe kon ik mij het beste voorbereiden? Zou het weer mis gaan?

Anke bood aan mij te helpen middels counselling. Tijdens deze sessies zijn we onder andere samen de gebeurtenissen rondom de bevalling doorgelopen. Hiermee kwamen we erachter wat maakte dat ik de bevalling als traumatisch ervaren heb een bleken er ook vele mooie herinneringen te zijn die overschaduwd werden!

Ook heb ik samen met haar een nieuw geboorteplan geschreven waarmee ik met vol vertrouwen de mijn tweede bevalling in ben gegaan.

Ik heb Anke leren kennen als een sterke, zelfbewuste en rustige vrouw en zou haar bij iedereen aanbevelen die vragen en/of onverwerkt verdriet heeft van een gebeurtenis die speciaal hoort te zijn.

H.

Geef je bevalling een plekje

Het gaat echt veel beter! Door jouw berichtje realiseerde ik me weer: ik denk eigenlijk nooit meer ‘wat als…’ En ik voel ook echt een soort berusting. Eerst probeerde ik eigenlijk steeds met m’n hoofd m’n gevoel te ‘vertellen’ dat het oké is zoals het is gegaan. Maar nu voel ik het ook echt zo!

En daarnaast voel ik ook wel een soort van trots. Omdat ik iets met m’n gevoel heb gedaan. Voor mezelf, maar ook voor mijn kinderen. En ook voor mijn partner en mij was het heel bijzonder om dit met elkaar te bespreken en te voelen.

Dus ik ben erg dankbaar dat ik in contact met je ben gekomen.

M.

Gratis e-book, bang voor bevalling

Schrijf je in en ontvang gratis de 7 tips voor meer vertrouwen in je bevalling

Yes, gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een paar minuten in je inbox.

Pin It on Pinterest