Bevallingstrauma verwerken

Op een donderdagavond kwam er een bericht van Anke langs op facebook. De inhoud raakte me, en heb gelijk een DM gestuurd. Binnen een week hadden we een belafspraak gepland. Na het kennismakingsgesprek voelde ik al de eerste opluchting. Er is iets aan mijn issues te doen!

Ik was vooraf een beetje sceptisch. Want hoe kan je nu tijdens een diepe ontspanning van je klachten afkomen, wat op nog geen enkele andere manier succesvol gelukt was? Ook wist ik niet meer precies welke herinneringen aan toen nu echt waren, en welke tot valse herinneringen verworden waren.

Na uitleg over het proces en een aantal keer oefenen met de ontspanningsoefening kreeg ik er vertrouwen in. Dit zou wel eens kunnen werken! En waarempel. Tijdens de rewind sessies wist ik gewoon weer precies hoe dingen gegaan zijn, en werd het voor mezelf ook helder waarom. Heel bijzonder hoe de emotionele blokkade vakkundig omzeild werd tijdens de rewind sessies.

Anke heeft me er heel goed doorheen geloosd, ook toen het me even aanvloog tijdens een van de sessies. Ze heeft een hele fijne stem om naar te luisteren. En ook al volg je de sessies online en op afstand, voor m’n gevoel zat Anke tijdens het proces naast me.

De grootste verbetering merkt mijn partner. Ik ben nu veel leuker om mee samen te leven dan voor de sessies.
Zelf merk ik dat ik beter slaap, meer energie heb en dat ik vertrouwen heb in de toekomst. Dat het echt weer allemaal goed gaat komen.

Annika Huizinga

Bevallingstrauma verwerken

Dankjewel voor je hulp bij de verwerking van mijn bevalling en voor je oprechte aandacht en betrokkenheid daarbij, die ook via een online verbinding duidelijk voelbaar zijn.

Hierdoor en door de rustige manier waarop je me hebt begeleid, voelde ik me erg op mijn gemak bij jou.

Je hebt me echt gezien en erg geholpen.

E.

Geef je bevalling een plekje

Hoewel ik een prachtige bevalling heb gehad was mijn verwachting anders dan het verloop. Door mijn geschiedenis was dit de laatste keer dat ik dit mee ging maken en dat maakte dat ik maar niet los kon laten dat het anders gelopen was dan ik wilde en daar zelf keuzes in gemaakt had waar ik achteraf niet achter stond.

Door ons eerste gesprek was er gelijk al zoveel lading van me afgevallen door de verheldering die Anke gaf. De opdrachten die ik kreeg liet ik daardoor wat langer liggen, omdat ik het gevoel had al zo’n stap gemaakt te hebben. Toch… toen ik eenmaal met de opdracht aan de slag ging merkte ik dat er dit nodig was geweest om er echt open in te gaan.

Het gesprek wat daarop volgde was echt verruimend voor mijn ziel. Ik kan het vanuit een heel ander perspectief bekijken en kwam tot zulke waardevolle inzichten. Ik herken het nog als dat het er is maar het beheerst mijn leven niet zo erg meer.

Klaziena van der Meulen

Neem de regie over je bevalling

Ik heb Anke leren kennen in de zomer van 2017 tijdens de voorbereiding voor mijn eerste bevalling. Deze bevalling verliep helaas anders dan ik voor ogen had en een massale fluxus plus IC opname later stond ik voor een groot fysieke en mentale herstel periode.

Na deze heftige gebeurtenis hebben Anke en ik een aantal keren afgesproken. Dit voelde direct vertrouwd omdat ik wist dat Anke persoonlijke ervaring heeft met traumatische bevallingen.

In het voorjaar van 2019 bleek ik opnieuw zwanger! Hoewel dit gepland was bekroop mij toch een gevoel van angst. Hoe kon ik mij het beste voorbereiden? Zou het weer mis gaan?

Anke bood aan mij te helpen middels counselling. Tijdens deze sessies zijn we onder andere samen de gebeurtenissen rondom de bevalling doorgelopen. Hiermee kwamen we erachter wat maakte dat ik de bevalling als traumatisch ervaren heb een bleken er ook vele mooie herinneringen te zijn die overschaduwd werden!

Ook heb ik samen met haar een nieuw geboorteplan geschreven waarmee ik met vol vertrouwen de mijn tweede bevalling in ben gegaan.

Ik heb Anke leren kennen als een sterke, zelfbewuste en rustige vrouw en zou haar bij iedereen aanbevelen die vragen en/of onverwerkt verdriet heeft van een gebeurtenis die speciaal hoort te zijn.

H.

Geef je bevalling een plekje

Het gaat echt veel beter! Door jouw berichtje realiseerde ik me weer: ik denk eigenlijk nooit meer ‘wat als…’ En ik voel ook echt een soort berusting. Eerst probeerde ik eigenlijk steeds met m’n hoofd m’n gevoel te ‘vertellen’ dat het oké is zoals het is gegaan. Maar nu voel ik het ook echt zo!

En daarnaast voel ik ook wel een soort van trots. Omdat ik iets met m’n gevoel heb gedaan. Voor mezelf, maar ook voor mijn kinderen. En ook voor mijn partner en mij was het heel bijzonder om dit met elkaar te bespreken en te voelen.

Dus ik ben erg dankbaar dat ik in contact met je ben gekomen.

M.

Schrijf je in en ontvang gratis de 7 tips voor meer vertrouwen in je bevalling

Yes, gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een paar minuten in je inbox.

Pin It on Pinterest