Diagnose ptss, helpend of niet?

Geschreven door Anke Velstra
11 oktober 2023

Wanneer je een heftige gebeurtenis hebt meegemaakt, je na enige tijd nog steeds heel erg van klachten hiervan ervaart en je voldoet aan alle criteria, dan kan de diagnose ptss worden gesteld.

Ook ik kreeg in 2014 deze diagnose. Aan de ene kant vond ik het heel erg helpend om te weten wat er op dat moment mis met mij was en het is ook start geweest voor het werk dat ik nu als traumatherapeut doe.

Maar enige jaren later ben ik ook flink tegen de beperkingen van deze diagnose aan gelopen. Zijn er dingen gezegd en gebeurd door zorgverleners die niet hadden mogen gebeuren en die mij als persoon ook hebben geschaad.

In deze podcast wil ik je ook die kant laten zien, zodat je voor jezelf afwegingen kunt maken. Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ik als traumatherapeut niet wil diagnosticeren.

Ik wil mensen van hun traumaklachten af helpen en dat kan ook zonder diagnose 😉

Je beluistert hem via jouw favoriete podcast app onder de naam Moedermoed aflevering #70 of via onderstaande link. Wil je weten of jouw klachten worden veroorzaakt door je bevalling en of deze manier van werken bij jou past? Schrijf je in voor de gratis masterclass ‘Herstellen van een traumatische bevalling.’

Anke Velstra
Geschreven door: Anke Velstra

Ik ben Anke Velstra, gediplomeerd en ervaren counsellor, bevallingstrauma therapeut & doula gespecialiseerd in bevalangst en bevallingstrauma.

Gerelateerde Posts