Hoe dragen kan helpen in het verstevigen van de band tussen jou en je kindje

Geschreven door Anke Velstra
22 juni 2020

Hoe dragen kan helpen in het verstevigen van de band tussen jou en je kindje

Veel van de luisteraars van de Moedermoed podcast hebben een heftige of traumatische bevalling meegemaakt en niet zelden is daardoor het eerste gouden uurtje na de bevalling, waarin moeder en kind elkaar kunnen leren kennen en met elkaar kunnen verbinden, verstoord geraakt.

Bijvoorbeeld door:
– een te vroeg geboren kindje, dat direct na de geboorte veel zorg nodig had om te stabiliseren.
– een placenta die niet losliet, waardoor moeder na de geboorte na de o.k. moest.
– een Fluxus bij de moeder
– een allesoverheersend gevoel van pijn en falen na een traumatische bevalling, waardoor niet direct de stroom aan moedergevoelens op gang kwam.
– enz.

Al deze situaties kunnen gevolgen hebben voor de hechting tussen moeder en kind. Toch betekent het missen van het gouden uurtje niet direct een slechte hechting. Er zijn namelijk heel wat dingen die je kunt inzetten om de band tussen moeder en kind te laten groeien en het dragen van je kindje is daar een van.

Met Susanne Jongejan van Ikdraagjeverder ga ik in gesprek over het dragen van je kindje. Susanne is gecertificeerd draagconsulente aan die Trageschüle en heeft een draagwinkel in Leeuwarden.

Waar we het o.a. over hebben in deze podcast:

– Hoe kan dragen een positieve bijdrage leveren in de hechting?
– Wat zijn de positieve effecten van het dragen, zowel voor de kinderen, als voor hun ouders?
– Is dragen voor iedere ouder en kind mogelijk, ongeacht hun beperkingen?

Voor meer informatie en (online) draagadvies kun je Susanne bereiken via haar website, Facebookpagina of Instagram.

Daarnaast was Susanne samen met Aafke Veldman druk met de organisatie van het Zwanger & Baby event, dat in maart 2020 zou plaatsvinden, toen de Corona crisis als een bom insloeg en het event op dat moment niet kon doorgaan.

Zoveel tijd, geld en energie geïnvesteerd om van dit event een succes te maken en dan gebeurt er zoiets. Susanne vertelt ook hierover in de podcast. En wat ik superleuk vind om te vertellen, is dat het Zwanger & Baby event op 26 september 2020 online plaatsvindt.
Hier kun je alle informatie vinden over dit event.

Je kunt de podcast beluisteren via de link onderaan dit bericht of via alle bekende podcast kanalen, zoals: Spotify of Apple podcasts via Moedermoed.

<iframe src="https://anchor.fm/anke-velstra/embed/episodes/Hoe-dragen-kan-helpen-in-het-verstevigen-van-de-band-tussen-jou-en-je-kindje-efng08" height="102px" width="400px" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Anke Velstra

Geschreven door: Anke Velstra

Ik ben Anke Velstra, gediplomeerd en ervaren counsellor, bevallingstrauma therapeut & doula gespecialiseerd in bevalangst en bevallingstrauma.

Gerelateerde Posts