Het bevallingsverhaal van Anke Velstra (deel 1)

Geschreven door Anke Velstra
23 maart 2020
Een poosje geleden kreeg ik van iemand een berichtje via Instagram. Ze vertelde dat ze graag luisterde naar de bevallingsverhalen die ik deel in de Moedermoed podcast en dat die haar veel steun geven, maar vroeg ze… wat is eigenlijk jouw bevallingsverhaal?

Haar berichtje zette mij aan het denken, want inderdaad… ik deel verhalen van anderen, maar mijn eigen bevallingsverhaal heb ik nog nooit gedeeld in de moedermoed podcast.

Hoog tijd om mijn eigen bevallingsverhaal te delen in de podcast.

Vandaag deel 1: de zwangerschap en bevalling van mijn dochter Elianne (2010)

Na een goede zwangerschap, waarin ik tot 26 weken nog op mijn paard reed en tot 36 weken fulltime voor de klas had gestaan, werd ik plotseling opgenomen met een beginnende pre eclampsie (zwangerschapsvergiftiging).

De volgende dag werd er meteen begonnen met inleiden, wat ik als heel heftig heb ervaren en uiteindelijk eindigde in een vacuümverlossing. Ik had nog nooit van mijn leven zoveel pijn gehad en me zo hulpeloos en machteloos gevoeld als toen.

Maar dat was nog niet alles.

In de eerste zes weken na de geboorte, belandde ik 3x met spoed op de ok. En vlak voor de eerste verjaardag van mijn dochter voor een vierde keer.

De roze wolk was bij mij ook erg ver te zoeken…

Wil je de hele podcast beluisteren?
Dat kan via de onderstaande link, of via alle bekende podcast kanalen, zoals Spotify via Moedermoed.

Ik wens je veel inspiratie en luisterplezier toe!

<iframe src="https://anchor.fm/anke-velstra/embed/episodes/Mijn-eigen-bevallingsverhaal-deel-1-ebr037" height="102px" width="400px" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Anke Velstra

Geschreven door: Anke Velstra

Ik ben Anke Velstra, gediplomeerd en ervaren counsellor, bevallingstrauma therapeut & doula gespecialiseerd in bevalangst en bevallingstrauma.

Gerelateerde Posts