Bevallingstrauma verwerken? Ik wil gewoon nog een baby

Geschreven door Anke Velstra
21 februari 2022

Bevallingstrauma verwerken? Ik wil gewoon nog een baby. Kunnen we ons daar niet op richten?

Inmiddels ben je enige tijd verder na je vorige bevalling. Van binnen kriebelt het aan alle kanten: je wilt niets liever dan nog een kindje. Precies zoals je het altijd voor je had gezien. Maar op het moment dat je aan dat verlangen durft toe te geven, neemt je hoofd het direct over. Het ziet overal apen en beren en is vooral heel erg bang dat het weer een herhaling wordt van de vorige keer. Dat wil het koste wat het kost voorkomen om je veilig te houden.

Je moet iets met die angst… dat voel je en als het aan jou ligt, dan is die vooral gericht op de toekomst. Maar wat als je, om echt dat vertrouwen te kunnen opbouwen, eerst nog een keertje achterom moet kijken? Eerst die traumatische bevalling moet verwerken, voordat je vol vertrouwen kunt denken aan nog een baby?

Dat is waar deze podcast over gaat. Je beluistert hem via jouw favoriete podcast app (aflevering #58) of via onderstaande link. 

Anke Velstra
Geschreven door: Anke Velstra

Ik ben Anke Velstra, gediplomeerd en ervaren counsellor, bevallingstrauma therapeut & doula gespecialiseerd in bevalangst en bevallingstrauma.

Gerelateerde Posts