Online cursus Bevallen zonder angst

Laat het vertrouwen in jezelf en de bevalling groeien

 

Dé zwangerschapscursus voor zwangeren die last hebben van angst voor de bevalling

Toen je ontdekte dat je zwanger was, sprong je een gat in de lucht.
Zo ontzettend bijzonder om dit (weer) te mogen meemaken.
Je probeert je voorstellen hoe het straks zal zijn met een kleintje erbij en kijkt uit naar jullie eerste ontmoeting. 

De eerste weken van je zwangerschap zat je op een roze wolk, maar snel kwamen ook de zorgen en angsten voor de bevalling omhoog.

Elke dag dat de bevalling dichterbij komt, voel je de spanning in jezelf toenemen. Misschien zelfs wel zo erg dat het je op sommige momenten helemaal overneemt. 

En daardoor slaap je slecht, pieker je veel en voel je je onrustig.
Op sommige momenten vliegt het je aan en denk je: “Waar ben ik aan begonnen? Ik wil dit niet meer.”  Je weet dat je baby er hoe dan ook straks uit moet.
Maar alleen al van die gedachte krijg je het Spaans benauwd.
Je begint te trillen en voelt paniek in je omhoog komen.

De zwangerschap zou zo’n mooie en bijzondere tijd moeten zijn, maar door de angst voor de bevalling kun je er voor je gevoel maar amper van genieten.  

Gaat dit over jou? Dan is deze (online) zwangerschapscursus wat voor jou! 
In deze cursus gaan we aan de slag met jouw angst voor de bevalling, zodat je vertrouwen in jezelf en in de bevalling kan groeien en reik ik je alles aan wat je nodig hebt om de kans op een soepele bevalling zo groot mogelijk te maken.

Angst voor bevallen

Voor wie is de zwangerschapscursus ‘Bevallen zonder angst’ geschikt?

Angst voor bevalling - na traumatische bevalling

Je bent zwanger na een traumatische bevalling

Je hebt al eerder een hele heftige bevalling meegemaakt en bent bang voor herhaling.

Je wilt koste wat het kost voorkomen dat het deze keer weer net zo gaat als toen en hebt jezelf beloofd dat je er alles aan gaat doen om herhaling te voorkomen.

Angst voor bevalling - na nare seksuele ervaring

Je bent zwanger na een nare seksuele ervaring

Je hebt een nare seksuele ervaring of misbruik in je rugzak en je bent heel erg bang om tijdens de bevalling de controle te verliezen.

Je wilt wat er ook gebeurt zeggenschap houden over wat er gebeurt met jouw lijf en de regie houden over je bevalling.

Angst voor bevalling - angststoornis en paniek

Je bent zwanger en hebt last van een angststoornis

Je bent bang voor het zwanger zijn en alleen al denken aan je bevalling roept enorm veel angst in je op. Daardoor kun je nog niet echt ontspannen genieten van het zwanger zijn.

Je wilt de angst leren loslaten en met meer vertrouwen je bevalling tegemoet.

Angst voor bevalling - eerste keer zwanger

Je bent zwanger van een eerste kindje en onzeker

Je bent enorm blij met deze zwangerschap, maar je weet nog niet zo goed wat je kunt verwachten tijdens de bevalling en dat maakt je onzeker en op sommige momenten ook bang.

Je wilt je praktisch, fysiek en mentaal goed voorbereiden, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Stel je eens voor dat…

Je meer grip krijgt op je angsten en onzekerheden voor de bevalling en het vertrouwen in jezelf voelt groeien? Dat je leert hoe grip krijgt op je angst en piekergedachten, waardoor je de rust in jezelf weer kunt terugvinden, zodat ontspannen kunt genieten van de zwangerschap.

Je je praktisch, mentaal en emotioneel voorbereid voelt op de bevalling, zodat je tijdens de bevalling de controle kunt loslaten, zonder de regie over jezelf en jouw lijf te verliezen?

Je je krachtig voelt en echt kunt gaan staan voor wat jij wilt en tijdens de bevalling nodig hebt, ongeacht wat een ander daarvan vindt?

Je alle kennis en tools in handen hebt om de kans op een soepele bevalling zo groot mogelijk te maken? En ook precies weet wat je moet doen als ondanks alle voorbereiding toch de angst en paniek toeslaat tijdens de bevalling.

Je echt tot in je tenen kunt voelen: ‘Ik kan dit aan, wat er ook gebeurt!’

Je vol blijdschap en nieuwsgierigheid kunt uitkijken naar het moment waarop je je baby eindelijk gaat ontmoeten.

Als je je kop in het zand steekt en niets doet aan je angst voor de bevalling, dan weet je zeker dat waar jij bang voor bent, juist gaat gebeuren

Ik ben Anke Velstra

en ik ben gediplomeerd en ervaren bevallingscounsellor & doula, getrouwd en moeder van 2 kinderen: Elianne 12 en Brendt 4. Ik heb een eigen praktijk in Leeuwarden, waar ik zowel fysiek als online cliënten begeleid. Daarnaast ben ik ook ervaringsdeskundige: ook ik heb een bevallingstrauma gehad en heb ervaring met bevallingen waarin alles compleet anders liep dan verwacht.

In mijn praktijk hoor ik dagelijks verhalen van moeders die hun bevalling als heftig en traumatisch hebben ervaren. En iedere keer dacht ik dan: ‘Hoe kan dit toch iedere keer gebeuren?’ Hoe kan het dat 1 op de 5 vrouwen haar bevalling als traumatisch ervaart, waarvan ik er maar een klein deel in mijn praktijk zie. Waar gaat dit mis?’

Want bij 95% van de inmiddels meer dan 100 cliënten die ik heb geholpen bij de verwerking van hun bevallingstrauma ontstaat het trauma niet door het meemaken van heftige medische situaties, zoals nog heel vaak gedacht. Maar veel meer door de manier waarop ze zijn behandeld en hoe zich hebben gevoeld: niet gehoord en gezien.
Ze verloren voor hun gevoel compleet de controle en de zeggenschap over hun eigen lichaam. Een ervaring die enorme negatieve impact heeft gehad op hun start in het moederschap.

Daarnaast hoor ik vaak dat de voorbereiding die ze hebben gedaan lang niet altijd aansloot bij de realiteit. Vaak blijkt dat ze niet hebben nagedacht over en stilgestaan bij situaties waarin het anders loopt dan verwacht. “Nooit gedacht dat mij dit zou overkomen.”
Of ze kwamen er tijdens de bevalling achter dat aangeleerde tools, zoals: ‘focus op je ademhaling’ totaal niet werken als je de grip verliest, waardoor de angst en paniek toeslaan.

Terwijl ik luisterde naar hun verhalen, ging er maar 1 gedachte door mijn hoofd: ‘Dit moet anders!’

Bevallen kan zo’n enorm bekrachtigende ervaring zijn, ook als je ‘medisch’ bent of wanneer alles anders loopt dan verwacht.

Anke Velstra - doula

Een bevalling die je versteld heeft doen staan van je eigen kracht, laat je met zoveel meer vertrouwen landen in het moederschap. Dat is wat ik jou met heel mijn hart gun en waardoor ik met heel veel liefde en toewijding de cursus Bevallen zonder angst heb gemaakt. In deze zwangerschapscursus komt al mijn kennis en ervaring over angst, trauma en bevallen samen.

Mijn allergrootste doel met deze cursus: Na het volgen wil ik dat je je bevalling in kunt gaan met dezelfde kriebel in je buik die je vroeger als kind voelde wanneer je op schoolreisje ging. Een kriebel van gezonde spanning, maar vooral van heel veel nieuwsgierigheid en enthousiasme. Je hebt er zin in en kijkt uit naar het moment waarop je jouw baby eindelijk voor het eerst in zijn/haar oogjes kunt kijken. Je voelt je stevig en zelfverzekerd en weet: ‘Ik kan het aan’, ongeacht hoe je bevalling ook zal lopen.

Je bent niet voor niets op deze pagina terecht gekomen. De kans is groot dat ook jij angst hebt voor de bevalling.

Zoek je hulp voor jouw angst wil je je graag zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling? Dan is deze online zwangerschapscursus voor jou.

Ervaringen van anderen

“Gelukkig was Anke er met al haar kennis en vaardigheden omtrent de zwangerschap en bevalling. De angst is hierdoor afgenomen en het vertrouwen in onszelf gegroeid.
Je bent een fantastische bevallingscounsellor & doula, maar ook echt een leuk en lief mens.”

Wietske

Na deze cursus…

E

Weet je precies hoe het geboorteproces verloopt en hoe je het zelf op een positieve manier kunt beïnvloeden.

E

Weet je hoe je een echt goed geboorteplan schrijft, dat niet een enkeltje prullenbak hoeft wanneer jouw bevalling anders loopt dan gehoopt.

E

Ken je jouw rechten als zwangere/barende en weet je hoe je goed geïnformeerde medische beslissingen neemt.

E

Maak je jezelf niet langer kleiner, maar ga je op gelijkwaardig niveau het gesprek aan met je zorgverleners.

E

Heb je vertrouwen in jezelf, je lichaam en je zorgverleners.

E

Heb grip op je angst voor de bevalling, zodat je ontspannen kunt genieten van je zwangerschap en vol vertrouwen je bevalling tegemoet kunt gaan.

E

Sta je zo stevig in je schoenen dat je voelt: ‘Ik kan het aan’, ongeacht hoe alles loopt.

Deze cursus is niet voor jou als...

Je op zoekt bent naar perfect gescripte filmpjes van Oscar kwaliteit, want dat is niet wat je hier zult vinden.

Dat is niet wie ik ben als persoon en wat bij mij past. Ik wil je tijdens het bekijken van de filmpjes het gevoel geven dat ik bij je aan de keukentafel zit en dat we onder het genot van een kopje thee laagdrempelig kletsen over je bevalling. Niet perfect, wel heel persoonlijk en bevlogen.

Giving birth is not “just another day” of your life

Begeleiding

De Moedermoedacademie

Een online omgeving boordelvol kennis, video’s, oefeningen, meditaties en hand-outs.

w

Live sessies

Maandelijkse sessies met verdiepende oefeningen en de ruimte om je vragen te stellen.

Facebookgroep

Deel je inzichten en connect met andere zwangeren die bevallen ook spannend vinden.

Ervaringen van anderen

Duizendmaal dank Anke voor jou lieve en zachte hulp en steun. Ik ben blij dat jij op mijn pad bent gekomen. Dit is ook de eerste keer in mijn leven dat iemand van buitenaf zo oprecht betrokken is en zelfs verder kijkt.

Leonie

De modules

Bevalling

Na deze module weet je precies hoe een vaginale bevalling normaal gesproken verloopt en hoe je dit proces positief kunt voor een soepele bevalling.

Keuzes en opties

Bevallen op jouw manier! Leer hoe je de regie kunt nemen over jouw bevalling en ontdek welke keuzes en opties er allemaal mogelijk zijn.

Houdingen

Nog steeds zijn er veel vrouwen die denken dat bevallen iets is wat je liggend in bed, op je rug doet. Maar er is zoveel meer mogelijk, zelfs als je niet meer uit bed kunt.

Pijnbestrijding

In deze module deel ik allerlei natuurlijke en medische vormen van pijnbestrijding. Van die laatste heb ik alle voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet, zodat je voor jezelf een weloverwogen keuze kunt maken.
Ook leer ik je speciale focustechnieken, zodat je mentaal beter kunt dealen met de pijn. Als ik mijn doula cliënten mag geloven, helpen ze echt heel goed.

Angst voor de bevalling

In deze module duiken we in de angst. Wat is het precies, wat gebeurt er in je hoofd en lijf? Hoe kun je er invloed op uitoefenen? En wat kun je doen als je in paniek raakt tijdens je zwangerschap en/of bevalling?

Mindset

Wat doe je met piekergedachten die je snel ’s nachts uit je slaap houden? Hoe ruim je beperkende overtuigingen op? Daar ga je in deze module mee aan de slag.

Ontspanningstechnieken

Drukke dag gehad en voel je onrust in je lijf? Met deze speciale meditaties voel je snel weer rust in je hoofd en lijf.

Grondingsoefeningen

Bevallen vraagt om uit je hoofd te gaan en om in je lijf te zakken. Maar voor veel mensen met angst voor de bevalling voelt hun lijf niet als een veilige plek. Met deze grondingsoefening leer je weer contact te maken met je lijf, zodat je er straks veilig in aanwezig kunt zijn.

Als alles anders loopt dan verwacht

Hoe graag we ook zouden willen, een bevalling laat zich nu eenmaal niet plannen en voorspellen. Daarom is het belangrijk om ook stil te staan bij andere scenario’s

Ervaringen van anderen

Hoe bijzonder is het om nu te kunnen zeggen dat ik het allemaal zelf heb gedaan.
Hoe bijzonder is het dat we samen sterk stonden.
Een drie eenheid, we hebben het samen geflikt.

Hoe mooi is het, om na een traumatische eerste bevalling, post traumatische ervaring, post én prenatale depressie, te kunnen zeggen en voelen dat het goed gaat! Hoe mooi is het om zo te kunnen genieten van mijn dochters. En hoe leuk is het om mijn bevalverhaal te vertellen! Wie had dat ooit gedacht.

M.

De praktische details

In deze cursus help ik je om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling en om meer grip te krijgen op je angsten & onzekerheden

Wat krijg je:
Deze cursus is zoveel meer dan gewone zwangerschapscursus en bestaat uit 10 verschillende hoofdstukken met thema’s zoals: de bevalling, keuzes en opties, houdingen, pijnbestrijding, angst, grondingsoefeningen, mindset, etc.

In de zwangerschapscursus vind je alle materialen die je nodig hebt om je zo goed mogelijk te kunnen voor te bereiden. Denk hierbij aan mindsetoefeningen, grondingsoefeningen, meditaties, enzovoort.

En vergeet de maandelijkse vraag en antwoordsessies niet. Tijdens deze sessies beantwoord ik je vragen en gaan we aan de slag met verdiepende oefeningen.

Tenslotte krijg je ook toegang tot de besloten Facebookgroep om je te kunnen verbinden met andere zwangeren die ook door deze magische tijd gaan en tegelijkertijd bevallen net zo spannend vinden als jij.

Je houdt een jaar toegang tot alle materialen.

Wanneer kun je starten:
Je kunt je op elk moment aanmelden en na betaling direct starten.

Wat kost deze zwangerschapscursus:
Je kunt je nu inschrijven voor de speciale openingsprijs van € 99,- De prijs gaat binnenkort omhoog.

Veel gestelde vragen

Wanneer kan ik het beste starten?

Het klinkt misschien een beetje gek, maar als je echt bang bent voor de bevalling misschien zelfs al voordat je zwangerschap. De kennis die ik in deze cursus met je deel, helpt je om je vertrouwen te laten groeien. Ben je al zwanger, dan zou ik zo spoedig mogelijk starten. Het werken aan het verminderen van je angst is een proces wat tijd nodig heeft.

Hoe lang houd ik toegang?

Je houdt een jaar lang toegang tot de omgeving en de Facebookgroep.