Angst voor de bevalling?

Laat het vertrouwen in jezelf en de bevalling groeien

 

Heb je angst voor de bevalling?

Toen je ontdekte dat je zwanger was, sprong je een gat in de lucht.
Zo ontzettend bijzonder om dit (weer) te mogen meemaken.
Je probeert je voorstellen hoe het straks zal zijn met een kleintje erbij en kijkt uit naar het moment waarop je hem of haar eindelijk in je armen kunt sluiten.  

De eerste weken zat je op een roze wolk, maar snel kwamen ook de zorgen en angsten voor de bevalling omhoog.

Elke dag dat de bevalling dichterbij komt, voel je de spanning in jezelf toenemen. Misschien zelfs wel zo erg dat het je op sommige momenten helemaal overneemt. 

En daardoor slaap je slecht, pieker je veel en voel je je onrustig.
Op sommige momenten vliegt het je aan en denk je: “ik wil niet meer.”    

De zwangerschap zou zo’n mooie en bijzondere tijd moeten zijn, maar door de angst voor de bevalling kun je er voor je gevoel maar amper van genieten.  

Gaat dit over jou? Dan is deze (online) zwangerschapsbegeleiding wat voor jou! 
In dit individuele maatwerktraject gaan we aan de slag met jouw angst voor de bevalling, zodat je vertrouwen in jezelf en in de bevalling kan groeien en reik ik je alles aan wat je nodig hebt om de kans op een soepele bevalling zo groot mogelijk te maken.

Angst voor bevallen

Voor wie is deze zwangerschapscursus geschikt?

Angst voor bevalling - na traumatische bevalling

Je bent zwanger na een traumatische bevalling

Je hebt al eerder een hele heftige bevalling meegemaakt en bent bang voor de komende bevalling.

Je wilt koste wat het kost voorkomen dat het deze keer weer net zo gaat als toen en hebt jezelf beloofd dat het deze keer anders zal gaan.

Angst voor bevalling - na nare seksuele ervaring

Je bent zwanger na een nare seksuele ervaring

Je hebt een nare seksuele ervaring in je rugzak en je bent heel erg bang om tijdens de bevalling de controle te verliezen.

Je wilt wat er ook gebeurt zeggenschap houden over jouw eigen lijf en de regie nemen en houden over je bevalling.

Angst voor bevalling - angststoornis en paniek

Je bent zwanger en hebt last van een angststoornis

Je bent bang voor het zwanger zijn en alleen al de gedachte aan de bevalling roept enorm veel angst in je op. Daardoor kun je nog niet echt ontspannen genieten van het zwanger zijn.

Je wilt de angst loslaten en met meer vertrouwen je bevalling tegemoet.

Angst voor bevalling - eerste keer zwanger

Je bent zwanger van een eerste kindje

Je bent enorm blij met deze zwangerschap, maar je weet nog niet zo goed wat je kunt verwachten tijdens de bevalling en dat maakt je onzeker.

Je wilt je praktisch en emotioneel goed voorbereiden, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Stel je eens voor dat…

Je meer grip krijgt op je angsten en onzekerheden voor de bevalling en het vertrouwen in jezelf voelt groeien? Dat je leert om beter je gedachten te sturen en hierdoor de rust in jezelf weer kunt terugvinden, zodat ontspannen kunt genieten van de zwangerschap.

Je je praktisch, mentaal en emotioneel voorbereid voelt op de bevalling, zodat je tijdens de bevalling de controle kunt loslaten, zonder de regie over jezelf en jouw lijf te verliezen?

Je je krachtig voelt en echt kunt gaan staan voor wat jij wilt en tijdens de bevalling nodig hebt?

Je alle kennis en tools in handen hebt om de kans op een soepele bevalling zo groot mogelijk te maken? En precies weet wat je moet doen als ondanks alle voorbereiding toch de angst en paniek toeslaat tijdens de bevalling.

Daardoor echt kunt uitkijken naar het moment waarop jullie kindje geboren gaat worden?

En samen met je geboortepartner en je zorgverleners kunt samenwerken aan een zo mooi mogelijke geboorte ervaring, wat er ook gebeurt?

Als je niets doet aan je angst voor de bevalling, dan weet je zeker dat jouw grootste angst waarheid gaat worden

Ik ben Anke Velstra

en ik ben gediplomeerd en ervaren bevallingscounsellor & doula, getrouwd en moeder van 2 kinderen: Elianne (’10) en Brendt (’17).

En ik weet hoe het is om angst voor de bevalling te hebben.

Niet voor niets zit er bijna acht jaar leeftijdsverschil tussen mijn kinderen. Na een eerste traumatische bevalling, was ik zo bang voor herhaling, dat ik het niet meer aandurfde.

Toch is er wel altijd het verlangen voor nog een kindje geweest. En na het verwerken van mijn bevallingstrauma en het werken aan mijn zelfvertrouwen, kon ik mijn verlangen de ruimte geven.

Niet lang daarna was ik zwanger…

Deze keer wilde ik koste wat het kost voorkomen dat het weer zo zou gaan als toen. Ik bereidde me goed voor, las alles wat los en vast zat en volgde een zwangerschapscursus.

Maar al snel merkte ik dat ik in een reguliere zwangerschapscursus met een bevallingstrauma in mijn rugzak niet helemaal op mijn plek was.

De cursusleidster had te weinig specifieke kennis over angst en een (bevallings)trauma. Daarnaast durfde ik niet goed mijn verhaal te doen en mijn vragen te stellen, omdat ik bang was om daarmee de andere vrouwen af te schrikken.

En dat is precies de reden waarom ik deze zwangerschapscursus heb ontwikkeld, waarin mijn kennis over bevallen, angst en trauma en mijn eigen ervaringen bij elkaar komen om vrouwen in een soortgelijke situatie bij te kunnen staan.

Ook mijn tweede bevalling was medisch gezien absoluut eentje uit de categorie traumatisch en toch kijk ik er deze keer met een heel ander gevoel op terug.

Ik heb het gevoel gehad dat ik, ondanks alles wat er tijdens de bevalling gebeurde, de regie had. Dat ik gehoord en gezien werd als mens en vanuit vertrouwen de controle kon loslaten en soepel kon meebewegen met datgene wat zich aandiende

Ik weet zeker dat dat zonder deze voorbereiding absoluut niet was gelukt.
Wil je mij beter leren kennen?

Je bent niet voor niets op deze pagina terecht gekomen. De kans is groot dat ook jij angst hebt voor de bevalling.

Zoek je hulp voor jouw angst wil je je graag zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling? Dan is dit traject voor jou.

Ervaringen van anderen

“Gelukkig was Anke er met al haar kennis en vaardigheden omtrent de zwangerschap en bevalling. De angst is hierdoor afgenomen en het vertrouwen in onszelf gegroeid.
Je bent een fantastische bevallingscounsellor & doula, maar ook echt een leuk en lief mens.”

Wietske

In dit traject

I

Leer je meer over het natuurlijke verloop van een bevalling, zodat je weet hoe je het geboorteproces van je kindje op een positieve manier kunt beïnvloeden.

I

Ga je aan de slag met je angst voor de bevalling en leer je hoe je hier het beste mee kunt omgaan tijdens je zwangerschap en bevalling, zodat je ontspannen kunt genieten van je zwangerschap en vol vertrouwen je bevalling tegemoet kunt gaan.

I

Ontdek je hoe je goede gefundeerde keuzes kunt maken voor jezelf en jouw kindje tijdens de zwangerschap en bevalling, zodat je daar na je bevalling op een goede manier op kunt terugkijken.

I

Werk je jouw geboortewensen en keuzes uit tot jouw persoonlijke geboorteplan, waarbij we rekening houden met meerdere mogelijke scenario’s, zodat jij de regie kunt houden tijdens je bevalling, wat er ook gebeurt.

I

Krijg je toegang tot de stresskoolkit, vol handige tips en tools die jij en je geboortepartner kunnen inzetten wanneer ondanks alles toch de stress en paniek toeslaat tijdens de bevalling, zodat je je snel weer kunt ontspannen, wat een positief effect heeft op het geboorteproces.

Angst voor bevallen

Birth is not just one day in life

De praktische details

In dit traject help ik je om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling en om meer grip te krijgen op je angsten & onzekerheden. En omdat iedere vrouw uniek is en ook haar angst voor de bevalling, betreft dit traject maatwerk. Samen kijken we waar je nu staat en wat jij nodig hebt om met meer vertrouwen de bevalling tegemoet te gaan.

Wat krijg je:

Dit traject bestaat uit 3 sessies van ongeveer 90 minuten. In deze gesprekken besteden we aandacht aan jouw geboortewensen, bevalhoudingen, de angst voor de bevalling, de rol van de partner, etc. Daarnaast zet ik gerichte oefeningen in die je helpen om meer grip te krijgen op je angst en geef ik je tools in handen die je tijdens de bevalling kunt inzetten bij spanning en angst.

De sessies kunnen plaatsvinden in mijn praktijk in Leeuwarden of online via een live verbinding. Belangrijk is dat jouw eventuele geboortepartner ook bij deze sessies aanwezig is. Wanneer je ook kiest voor doula ondersteuning tijdens je bevalling, plannen we minimaal een sessie bij jou thuis.

Je ontvangt van mij alle materialen die je nodig hebt om je zo goed mogelijk te kunnen voor te bereiden. Denk hierbij aan oefeningen, de angst & stress toolkit, meditaties, enzovoort.

Mijn zorg beperkt zich niet tot kantoortijden. Als je tijdens dit traject vragen hebt of je voelt je onzeker, dan mag je me ten alle tijde een berichtje doen. Ik zal je dan zo snel mogelijk antwoorden. Dit loopt tot het moment waarop je bevalling begint. En wanneer je ook kiest voor doula ondersteuning zelfs tot 6 weken na de bevalling.

 

Wanneer kun je starten:

Na aanmelding kun je in de meeste gevallen binnen 2 weken starten met jouw traject.

 

Wat kost het traject:

Jouw investering voor dit traject van 3 sessies bedraagt: €297,-.
Inclusief doula ondersteuning tijdens de bevalling: €897,-
(doula ondersteuning tijdens de bevalling is alleen mogelijk binnen een straal van 75-100km vanaf Leeuwarden)

Extra gesprek a 60 min. € 60,-.
Reiskosten € 0.25 c/km (eerste 25 km gratis).

 

Ga aan nu de slag met de angst voor de bevalling 

Wat levert dit traject je op

E

kennis over hoe de bevalling verloopt en hoe je het geboorteproces op een positieve manier kunt beïnvloeden.

E

grip op je angst voor de bevalling, zodat je ontspannen kunt genieten van je zwangerschap en vol vertrouwen je bevalling tegemoet kunt gaan.

E

een persoonlijk geboorteplan, waarbij we rekening houden met meerdere mogelijke scenario’s.

E

meer vertrouwen in jezelf, in je lijf en in je zorgverleners.

E

praktische tips en tools die je tijdens de bevalling kunt inzetten als ondanks alles toch de angst of paniek toeslaat.

E

een bevalling waar je met een goed gevoel op kunt terugkijken, wat er ook gebeurt.

Ik kan je niet je droombevalling beloven, maar niemand kan dat…
Een geboorte laat zich nu eenmaal niet plannen of voorspellen.
Wat ik wel kan, is jou helpen zo goed mogelijk voor te bereiden op wat er mogelijk gaat komen, zodat je je tijdens je zwangerschap en bevalling veilig, ondersteund, gerespecteerd en gehoord voelt.

Altijd eerst gratis en vrijblijvend kennismaken

Heb je angst voor de bevalling en vraag je je af of dit traject iets voor jou is? Ik zou precies hetzelfde hebben als ik in jouw schoenen zou staan.

Precies om deze reden bied ik altijd een eerste gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Tijdens dit gesprek kunnen we kennismaken, krijg je de ruimte om je verhaal te vertellen en je wensen en verwachtingen delen, zodat ik een inschatting kan maken of dit traject voor jou geschikt is.

Je hoeft niet direct tijdens dit gesprek te beslissen. Je mag er natuurlijk nog even over nadenken.

Blijf niet langer alleen aanmodderen, maar kom in actie en vraag nu nog dat eerste gratis consult aan.

Veel gestelde vragen

Wanneer kan ik het beste starten?

Dat is natuurlijk heel persoonlijk, maar gemiddeld starten vrouwen tussen de 24 en de 28 weken zwangerschap met dit traject.

Gratis e-book, bang voor bevalling

Schrijf je in en ontvang gratis de 7 tips voor meer vertrouwen in je bevalling

Yes, gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een paar minuten in je inbox.

Pin It on Pinterest