Bevallen met een doula, hoe is dat?

Geschreven door Anke Velstra
6 januari 2020
Als je bevalt, heb je niet altijd voor het zeggen wie je bevalling op dat moment begeleidt. Het is mede afhankelijk van de drukte en wie er op dat moment dienst heeft.

Het kan dus zijn dat je, i.p.v. die fijne verloskundige of begripvolle gynaecoloog, iemand aan je bed treft die je nog niet eerder hebt ontmoet. Juist op een moment waarop je als vrouw het meest kwetsbaar bent en een grote behoefte aan veiligheid hebt.

Om deze reden kiezen steeds meer vrouwen voor de begeleiding door een doula tijdens hun bevalling. Een doula ondersteunt de vrouw tijdens de zwangerschap en bevalling vanuit haar kunde en ervaring op alle vlakken, behalve het medische.

De podcast van deze week heb ik opgenomen samen met Olga ter Hart. Olga is doula, geeft zwangerschapscursussen vanuit Baby&co en is zelf moeder van 3 jongens. Ik vond het ontzettend leuk om haar eens flink het hemd van het lijf te vragen over bevallen.

Dit is een inkijkje in waar we het in deze podcast over gaan hebben:
* Over het volgen van je hart en van je passie je werk maken.
* Hoe Olga zelf haar eigen bevallingen heeft ervaren.
* Welke dingen ze met de kennis en ervaring die ze nu heeft als doula, tijdens haar eigen bevallingen anders zou hebben gedaan.
* Over de kracht van een goede voorbereiding, weten welke rechten en keuzes je als zwangere hebt en het schrijven van een geboorteplan.
* En nog veel meer…

Ik weet zeker dat je door het luisteren naar deze podcast heel veel waardevolle tips en inzichten krijgt.

Beluister de podcast hieronder of via Moedermoed op Spotify.

Anke Velstra

Geschreven door: Anke Velstra

Ik ben Anke Velstra, gediplomeerd en ervaren counsellor, bevallingstrauma therapeut & doula gespecialiseerd in bevalangst en bevallingstrauma.

Gerelateerde Posts