Soepel bevallen zonder stress, het kan

zelfs als je medisch bevalt of na een slechte ervaring

 

online zwangerschapscursus

 

Misschien ben je voor de eerste keer zwanger en vind je het lastig om je voor te bereiden op de bevalling, omdat je niet goed weet wat je te wachten staat.

Of je bent al eerder bevallen en tijdens die bevalling ging er heel veel mis, waardoor je het als heftig hebt ervaren.

Je wilt deze keer hoe dan ook een positieve ervaring, maar weet niet zo goed wat je kunt doen om herhaling zoveel mogelijk te voorkomen.

Je vraagt je af of je de pijn van de bevalling aan kunt en hoe je er het beste mee om kunt gaan.

Je hebt genoeg rampverhalen gehoord van anderen. Ellenlange bevallingen, waar maar geen einde aan leek te komen. Wat kun je zelf doen om dit te voorkomen?

Je maakt je zorgen of alles tijdens de bevalling goed zal gaan, zonder complicaties en of jij en de kleine er goed doorheen zullen komen.

Je bent bang dat je zorgverleners zomaar ingrijpen, zonder jou te informeren en zonder jouw toestemming, waardoor je de controle over je eigen lijf verliest.

Je vindt het idee spannend dat er een kans is dat je bevalling niet vanzelf start en je misschien ingeleid moet worden of nog erger: een keizersnede.

Je bent heel erg bang voor herhaling van de vorige keer: dat je weer niet gehoord en gezien wordt, afspraken niet nagekomen worden en voor je gevoel aan je lot overgelaten wordt.

Je vindt veel zwangerschapscursussen veel te zoetsappig. Een pufcursus is dan ook niets voor jou. Je houdt van realistisch en to-the-point

Ik beloof je geen droombevalling, want dat kan ik niet. Dat kan geen enkele cursus.

Wel reik ik je in deze online zwangerschapscursus alles aan wat je moeten weten om de kans op een soepele bevalling zonder stress zo groot mogelijk te maken.

Angst voor bevallen

Iedere vrouw verdient een bevalling waar ze met een goed gevoel aan terug kan denken

Na deze zwangerschapscursus ga je merken…

Dat je niet langer meer in de stress hoeft te schieten op het moment dat je denkt aan je bevalling.

Dat je leert hoe grip krijgt op piekergedachten, waardoor je de rust in jezelf weer kunt terugvinden, zodat ontspannen kunt genieten van de zwangerschap.

Je je praktisch, mentaal en emotioneel voorbereid voelt op de bevalling, zodat je precies weet wat je kunt verwachten tijdens de bevalling?

Je kunt dan echt de controle kunt loslaten, zonder de regie over jezelf en jouw lijf te verliezen.

Je je krachtig voelt en echt kunt gaan staan voor wat jij wilt en tijdens de bevalling nodig hebt, ongeacht wat een ander daarvan vindt?

Je alle kennis en tools in handen hebt om de kans op een soepele bevalling zo groot mogelijk te maken? En ook precies weet wat je moet doen als ondanks alle voorbereiding toch de stress toeslaat tijdens de bevalling?

Je echt tot in je tenen kunt voelen: ‘Ik kan dit aan, wat er ook gebeurt!’

Je vol blijdschap en nieuwsgierigheid kunt uitkijken naar het moment waarop je de kleine eindelijk gaat ontmoeten.

Ervaringen van anderen

Ik wilde graag laten weten dat onze zoon  gisteren geboren is. 10 dagen voor de uitgerekende dag en een onwijs tevreden ventje.

Wegens omstandigheden lukt het ons niet de gehele cursus af te ronden maar de delen die we wel hebben gedaan hebben we echt veel aangehad.

We hebben een prachtige thuisbevalling gehad, buiten de weeënstorm om was het een bevalling uit de boekjes.

Bedankt voor alle stof uit de cursus!

C.

Via TikTok heb ik meerdere filmpjes van jou voorbij zien komen met een duidelijke uitleg. Maar ook opties waar in een standaard cursus niet over gesproken wordt.

Mijn belangrijkste inzichten uit de cursus zijn de verschillend keuzes die je mag maken tijdens je bevalling, maar ook de variatie in houdingen.

De filmpjes geven een duidelijke uitleg. De mogelijkheid om ook live je vragen te kunnen stellen, vind ik heel fijn.

C.

De cursus bestaat uit de volgende modules:

 

Bevalling

Na deze module weet je precies hoe een vaginale bevalling normaal gesproken verloopt en hoe je dit proces positief kunt beïnvloeden voor een soepele bevalling.

Neem zelf de regie over je bevalling

Bevallen op jouw manier! Leer hoe je de regie kunt nemen over jouw bevalling en ontdek welke keuzes en opties er allemaal mogelijk zijn. Ook als je medisch bent of te maken krijgt met tegenslagen en complicaties.

Houdingen

Nog steeds zijn er veel vrouwen die denken dat bevallen iets is wat je liggend in bed, op je rug doet. Maar er is zoveel meer mogelijk, zelfs als je niet meer uit bed kunt.

Ik vertel het je allemaal en heb zelfs 2 pdfjes met houdingen die je uitgeprint mee kunt nemen naar je bevalling voor inspiratie.

Pijnbestrijding

In deze module deel ik allerlei natuurlijke en medische vormen van pijnbestrijding. Van die laatste heb ik alle voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet, zodat je voor jezelf een weloverwogen keuze kunt maken.

Ook leer ik je simpele focustechnieken, zodat je mentaal beter kunt dealen met de pijn. Als ik mijn doula cliënten mag geloven, helpen ze echt heel goed.

Angst voor de bevalling

In deze module duiken we in de angst. Wat is het precies, wat gebeurt er in je hoofd en lijf? Hoe kun je er invloed op uitoefenen? En wat kun je doen als je in paniek raakt tijdens je zwangerschap en/of bevalling?

Mindset

Wat doe je met piekergedachten die je snel ’s nachts uit je slaap houden? Hoe ruim je beperkende overtuigingen als: ‘Ik heb een lage pijngrens’ of ‘Hier is mijn lichaam niet voor gemaakt’ op? Daar ga je in deze module mee aan de slag.

Ontspanningstechnieken

Drukke dag gehad en voel je onrust in je lijf? Met deze speciale meditaties voel je snel weer rust in je hoofd en lijf.

Grondingsoefeningen

Bevallen vraagt om uit je hoofd te gaan en om in je lijf te zakken. Maar voor veel mensen met angst voor de bevalling voelt hun lijf niet als een veilige plek.

Met deze grondingsoefening leer je weer contact te maken met je lijf, zodat je er straks, tijdens je bevalling, veilig in aanwezig kunt zijn.

Als alles anders loopt dan verwacht

Hoe graag we ook zouden willen, een bevalling laat zich nu eenmaal niet plannen en voorspellen. Daarom is het belangrijk om ook stil te staan bij andere scenario’s

Giving birth is not “just another day” of your life

Een inkijkje in de cursus? Bekijk dan deze video

Deze meeste stress tijdens een bevalling ontstaat doordat dingen anders lopen dan verwacht en je daar niet op voorbereid was

De praktische details

Wat krijg je:

Tien verschillende hoofdstukken, met thema’s zoals: de bevalling, keuzes en opties, houdingen, pijnbestrijding, angst, grondingsoefeningen, mindset, etc.

Dit is alles wat je moet weten om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de bevalling. 

Alle middelen die je nodig om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Denk hierbij aan een format om je geboorteplan te schrijven, mindsetoefeningen, grondingsoefeningen, meditaties, enzovoort.

Maandelijkse live online vraag & antwoordsessies. Tijdens deze sessies kun je je persoonlijke vragen stellen en gaan we dieper in op bepaalde thema’s.

De data voor deze sessies worden 3 maanden vooruit gepland en zijn terug te vinden in de cursusomgeving.

Net als een replay van elke vraag & antwoordsessie, voor als je er niet live bij kon zijn.

Toegang tot de besloten Facebookgroep om je te kunnen verbinden met andere zwangeren die ook door deze magische tijd gaan.

Een jaar toegang tot alle materialen.

Wanneer kun je starten:

Je kunt op elk moment starten en krijgt direct toegang na het betalen.

Wat kost het:

Jouw investering voor deze cursus is €147,-

Angst voor bevallen

Ervaringen van anderen

“Gelukkig was Anke er met al haar kennis en vaardigheden omtrent de zwangerschap en bevalling. De angst is hierdoor afgenomen en het vertrouwen in onszelf gegroeid.
Je bent een fantastische bevallingscounsellor & doula, maar ook echt een leuk en lief mens.”

Wietske

Ik vind dat je op een fijne, rustgevende manier uitlegt. Door de cursus heb ik geleerd dat een bevalling geen panieksituatie is, maar een bijzondere gebeurtenis waarbij ik zelf de regie kan houden.

De cursus beantwoord veel van mijn vragen, waardoor ik met vertrouwen naar de bevalling kan kijken.

Danischa

Ik ben Anke Velstra

en ik ben gediplomeerd en ervaren bevallingscounsellor & doula, getrouwd en moeder van 2 kinderen: Elianne 13 en Brendt 5.

Ik heb een eigen praktijk in Leeuwarden, waar ik zowel fysiek als online cliënten begeleid bij het verwerken van hun bevallingstrauma en bij het voorbereiden op hun (volgende) bevalling.

Ook ben ik als doula regelmatig fysiek aanwezig bij een bevalling van een van mijn cliënten.

In mijn praktijk hoor ik dagelijks verhalen van moeders die hun bevalling als heftig en traumatisch hebben ervaren.

En iedere keer dacht ik dan: ‘Hoe kan het dat 1 op de 5 vrouwen haar bevalling als traumatisch ervaart, waarvan ik er maar een klein deel in mijn praktijk zie. Waar gaat dit mis?’ 

Want bij 95% van de inmiddels meer dan 200 cliënten die ik heb geholpen bij de verwerking van hun bevallingstrauma is het trauma niet veroorzaakt door wat er gebeurde, maar vooral door de manier waarop het gebeurde.

Het verliezen van de controle en zeggenschap over eigen lichaam, slechte communicatie en zonder toestemming medische handelingen moeten ondergaan. 

Een ervaring die een enorm negatieve impact heeft gehad op hun start in het moederschap en de hechting. 

Daarnaast hoor ik vaak dat de voorbereiding die ze hebben gedaan lang niet altijd aansloot bij de realiteit. Vaak blijkt dat ze niet hebben nagedacht over en stilgestaan bij situaties waarin het anders loopt dan verwacht. 

Terwijl ik luisterde naar hun verhalen, ging er maar 1 gedachte door mijn hoofd: ‘Dit moet anders en dit kan anders!’

Het is volkomen normaal om angst te hebben voor je bevalling. Gelukkig kunnen we daar wat aan doen.

Daarom richt mijn cursus zich naast alle basiskennis over bevallen ook op het verminderen van de angst voor bevallen en op het veilig voelen in je lichaam.

Bevallen kan zo’n enorm bekrachtigende ervaring zijn, ook als je medisch gaat bevallen of wanneer alles anders loopt dan verwacht.

Anke Velstra - doula

Een bevalling die je versteld heeft doen staan van je eigen kracht, laat je met zoveel meer vertrouwen landen in het moederschap.

Dat is wat ik jou met heel mijn hart gun en waardoor ik met heel veel liefde en toewijding deze online zwangerschapscursus heb gemaakt. 

Bevallen is namelijk een levensveranderende gebeurtenis, waarvan je de herinnering je leven lang met je mee zult dragen.

Er bestaat niet zoiets als een generale repetitie, waarin je eerst kunt oefenen. Je moet direct op voor het echte werk. Ook kun je hem niet nog een keertje overdoen. Het is staan en gaan. 

En dat verdient, net als iedere andere topprestatie, een goede voorbereiding.

Na het volgen van deze cursus kun je de bevalling in gaan met dezelfde kriebel in je buik die je vroeger als kind voelde wanneer je op schoolreisje ging.

Een kriebel van gezonde spanning, maar vooral van heel veel nieuwsgierigheid en enthousiasme.

Je hebt er zin in en kijkt uit naar het moment waarop je jouw baby die al die maanden in jouw buik groeide, voor het eerst kunt ontmoeten.

Ervaringen van anderen

Dankzij de cursus heb ik goed op een rijtje wat mijn angsten zijn m.b.t. de bevalling, zodat ik dit in mijn geboorteplan kan verwerken.

Het gevoel dat ik zelf invloed uitoefenen op mijn bevalling, geeft houvast.

Het is een zeer uitgebreide cursus en ik vind het fijn dat er een mogelijkheid is om je vragen ook live te kunnen stellen.

Dieuwke

Ik heb voor jouw cursus gekozen door jouw manier van uitleggen, maar ook vooral de vibe die ik bij jou voel. Alles kan/mag en niets is gek/dom

Veel van wat je in deze cursus vertelt en uitlegt, is compleet nieuw voor mij.

A.

Na deze cursus…

E

Weet je precies hoe het geboorteproces verloopt en wat je tijdens je bevalling kunt verwachten.

E

Ben je niet volledig afhankelijk van je zorgverleners, maar weet je wat je zelf en je geboortepartner kan doen om de pijn dragelijk te maken en de bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen.

E

Heb je een stevig geboorteplan geschreven, dat niet een enkeltje prullenbak hoeft wanneer jouw bevalling anders loopt dan gehoopt of verwacht.

E

Ken je jouw rechten als zwangere/barende en weet je hoe je goed geïnformeerde medische beslissingen neemt.

E

Maak je jezelf niet langer kleiner, maar ga je op gelijkwaardig niveau het gesprek aan met je zorgverleners.

E

Heb je vertrouwen in jezelf, je lichaam en je zorgverleners.

E

Heb grip op je de angsten die je belemmeren, zodat je ontspannen kunt genieten van je zwangerschap en vol vertrouwen je bevalling tegemoet kunt gaan.

E

Sta je zo stevig in je schoenen dat je voelt: ‘Ik kan het aan’, ongeacht hoe alles zal gaan lopen.

Veel gestelde vragen

Wanneer kan ik het beste starten?

Het klinkt misschien een beetje gek, maar als je echt bang bent voor de bevalling misschien zelfs al voordat je zwangerschap. De kennis die ik in deze cursus met je deel, helpt je om je vertrouwen te laten groeien. Ben je al zwanger, dan zou ik zo spoedig mogelijk starten. Je goed voorbereiden op je bevalling is een proces wat tijd nodig heeft.

Hoe lang houd ik toegang?

Je houdt een jaar lang toegang tot de omgeving en de Facebookgroep.

Kan ik vragen stellen?

Elke maand geef ik live een online vraag & antwoord sessie, waarin je je vragen kunt stellen.

Wat als ik niet live aanwezig kan zijn bij de vraag & antwoordsessie?

Dat is geen probleem…
Ik neem alle vraag & antwoordsessies op en plaats ze na afloop in de omgeving, zodat jij ze op jouw eigen tijd kunt terugkijken.

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan de cursus?

Een goede voorbereiding op je bevalling en grip krijgen op je spanning kost tijd.

Je bent dan ook niet binnen 2 uurtjes klaar met deze cursus.

Heb je minder tijd, omdat je bijvoorbeeld al bijna uitgerekend bent? Focus je dan vooral op de eerste 5 hoofdstukken.

Wordt de cursus vergoed door de zorgverzekeraar?

Dat is een vraag die niet zo gemakkelijk te beantwoorden is, omdat het heel erg afhangt van hoe jij verzekerd bent en de voorwaarden die jouw zorgverzekeraar stelt.

Maar dit geldt voor elke zwangerschapscursus die wordt aangeboden.

Ik zeg daarom altijd: dien de factuur in. Nee heb je, ja kun je krijgen.

Staat jouw vraag hier niet bij?

Stuur me gerust een Whatsappje via de knop op deze site.