Neem jij alles wat gedeeld wordt over trauma voor waarheid aan?

Geschreven door Anke Velstra
25 september 2023

Ik weet niet hoe dit bij jou zit, maar het lijkt wel alsof stress, angst en trauma op dit moment hot item is op social media. Ik hoef Instagram maar te openen of de berichtjes komen mij al tegemoet.

Ik vind het mooi om te zien dat er de afgelopen jaren veel meer aandacht voor is gekomen voor stress, angst en trauma. Dat het meer uit de toeboesfeer is gekomen.

En tegelijkertijd zie ik ook veel dingen voorbij komen die tenenkrommend zijn. Die puur gebaseerd zijn op eigen ervaringen of op iets wat men in een boek heeft gelezen, zonder verder enige voorkennis op dit gebied.

Maar vaak zijn dit wel personen die een grote schare volgers hebben en daar schuilt een gevaar, want een grote schare volgers betekent nog niet per definitie dat iemand ook expert op het gebied van stress, angst en trauma.

Ben je benieuwd wat ik hierover te zeggen heb? Luister dan via onderstaande link of via jouw favoriete podcast app aflevering #69 van de Moedermoed podcast

Anke Velstra
Geschreven door: Anke Velstra

Ik ben Anke Velstra, gediplomeerd en ervaren counsellor, bevallingstrauma therapeut & doula gespecialiseerd in bevalangst en bevallingstrauma.

Gerelateerde Posts