Moeder van 4 kinderen, 2 in je hart en 2 in je armen

Geschreven door Anke Velstra
22 maart 2021

Moeder van 4 kinderen, 2 in je hart en 2 in je armen…

Een zwangerschap moeten afbreken doordat je kindje dusdanig ziek is en ernstige afwijkingen heeft, is een van de moeilijkste dingen waar je als zwangere voor kunt komen te staan. Klaziena van der Meulen van Hypnobirthing Friesland maakte dit niet een, maar zelfs twee keer mee.

Na de geboorte van hun eerste kindje, raakte Klaziena sneller dan verwacht opnieuw zwanger.
Daar waar ze bij hun eerste kindje volledig in het vertrouwen zat, voelde ze intuïtief aan dat er mogelijk iets niet helemaal oké was met dit kindje. 

Klaziena en haar partner kozen voor prenatale screening en daaruit bleek dat hun kindje een chromosoom afwijking had en dusdanig ernstig ziek was, dat de kansen op een volwaardig leven nagenoeg nihil waren. Ze besloten om dit kindje vanuit liefde te laten gaan. Een groot verlies en tegelijkertijd voelde Klaziena zich ook een trotse moeder.

Niet lang na dit grote verlies, bleek Klaziena opnieuw zwanger te zijn.
Maar na de eerste weken van geluk en blijdschap, bleek ook dit kindje een chromosoom afwijking te hebben. Wat er dan door je heen gaat, is met geen pen te beschrijven. Wederom belandden ze in een emotionele rollercoaster en besloten om ook dit kindje vanuit liefde te laten gaan.

Na de geboorte van deze twee kinderen, heeft Klaziena nog een gezonde dochter gekregen.
Hoewel deze bevalling op papier goed is verlopen, bleef er toch een pijnlijke randje achter, waar we een poosje geleden samen in een kort traject aan hebben gewerkt en waardoor de liefde tussen moeder en dochter nu volledig kan stromen.

Ze vertelt haar bijzondere verhaal in deze podcast.
Je beluistert de podcast via de link hieronder of via jouw favoriete podcast app onder de naam Moedermoed – Anke Velstra

Anke Velstra
Geschreven door: Anke Velstra

Ik ben Anke Velstra, gediplomeerd en ervaren counsellor, bevallingstrauma therapeut & doula gespecialiseerd in bevalangst en bevallingstrauma.

Gerelateerde Posts