Jij mag jouw eigen ruimte innemen

Geschreven door Anke Velstra
10 september 2021

Jij mag jouw eigen ruimte innemen…

Van de week luisterde ik naar de podcast van Veronique Prins, een fantastische businesscoach waar ik een paar jaar geleden mee heb mogen werken en waar ik graag in de toekomst ook weer mee verder wil werken. Haar podcast ging over ruimte innemen, over een moeder die haar eigen bedrijf op poten wilde zetten, maar daarvoor niet de ruimte durfde te claimen. Je snapt wel dat op deze manier er weinig van de grond komt voor wat betreft dat eigen bedrijf.

Nu ben ik geen businesscoach en zijn mijn volgers lang niet allemaal ondernemers, maar dit thema kom ik in mijn werk ook regelmatig voorbij. Over moeders die niet genieten van het moederschap. Sterker nog, zich gevangen voelen in het moederschap. Moeders die heel sterk terug verlangen naar hun oude leventje.

Een onderwerp waar maar weinig moeders open over durven te praten, want wat zal een ander hier wel niet van vinden? Straks vinden ze me een slechte moeder… Terwijl deze gevoelens juist voor zoveel moeders herkenbaar zijn! Ze hebben er nieuwe identiteit bij gekregen, namelijk die van moeder, maar vergeten daarbij ruimte te nemen voor henzelf, voor de vrouw die ze ook zijn en die niet ineens verdwenen is op het moment dat je moeder wordt.

Een mooi onderwerp om eens verder over de diepte in te gaan en dat heb ik gedaan in deze podcast. Je beluistert deze podcast via onderstaande link of via jouw favoriete podcast app onder de naam Moedermoed.

Heel veel luisterplezier!

Herken je jezelf in deze podcast en zou je graag hiermee aan de slag willen? Stuur me een berichtje en we plannen op korte termijn een afspraak in.

Anke Velstra
Geschreven door: Anke Velstra

Ik ben Anke Velstra, gediplomeerd en ervaren counsellor, bevallingstrauma therapeut & doula gespecialiseerd in bevalangst en bevallingstrauma.

Gerelateerde Posts