Jij bent expert van jezelf

Geschreven door Anke Velstra
2 november 2020

‘Ik durf mijn wensen voor de bevalling eigenlijk niet zo goed te bespreken met mijn verloskundige of gynaecoloog. Ik bedoel zij hebben er jarenlang voor geleerd en hebben al zoveel ervaring. Wie ben ik dan dat ik het anders wil? Dat ik wensen heb die buiten de standaard richtlijnen en protocollen vallen?’

Dit hoor ik vrouwen zo vaak zeggen wanneer ik ze help bij de voorbereiding op de bevalling. Diep in hun hart weten ze heel goed wat ze willen voor hun bevalling en toch durven ze daar niet voor te gaan staan. Ze kijken enorm op tegen de kennis en expertise van hun verloskundige en/of gynaecoloog en voelen zichzelf tegelijkertijd heel erg klein worden en dat vind ik zo ontzettend zonde…

Tijd voor een kleine mindshift!

Jouw verloskundige en/of gynaecoloog hebben inderdaad ontzettend veel kennis en ervaring als het aankomt op de bevalling. En die kennis en ervaring zetten ze in om jou zo goed te kunnen begeleiden tijdens je bevalling.

Maar wat zij niet hebben, is kennis over jou. Kennis over wie jij bent, wat jij nodig hebt en wat voor jou het allerbeste werkt. Er is er maar een die deze kennis bezit en dat ben jij!

Jij bent expert van jezelf!

 Iedere mens is zo uniek en heeft daarmee ook eigen unieke wensen en behoeftes.

Wat voor een ander goed is, werkt voor jou misschien totaal niet en er is er maar een die ze dat kan vertellen en dat ben jij!

Zie jezelf als die expert van jezelf en ga ervoor staan.
Maak je zelf niet langer kleiner, maar deel jouw kennis en expertise over jezelf met je verloskundige of gynaecoloog.

Daarmee help je ze om nog beter aan te sluiten bij jouw wensen en behoeftes en dat draagt absoluut bij aan een positievere bevalervaring.

Hoe je dat doet?

Dat vertel ik je in deze podcast.
Je beluister hem via de link onder dit bericht of via jouw favoriete podcast app onder de naam Moedermoed. 
Ik wens je veel luisterplezier!

Enne… heb je uit deze podcast een waardevol inzicht voor jezelf gehaald en ken je iemand voor wie deze podcast ook waardevol kan zijn?
Deel hem vooral. Dankjewel alvast!

<iframe src="https://anchor.fm/anke-velstra/embed/episodes/Jij-bent-expert-van-jezelf-elth5l" height="102px" width="400px" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Anke Velstra

Geschreven door: Anke Velstra

Ik ben Anke Velstra, gediplomeerd en ervaren counsellor, bevallingstrauma therapeut & doula gespecialiseerd in bevalangst en bevallingstrauma.

Gerelateerde Posts