Waar een baby wordt geboren, wordt ook een moeder geboren

Maar dat betekent niet dat elke moeder zich na de geboorte ook direct moeder voelt
Natuurlijk weet je met je hoofd dat je moeder bent, maar toch voelt het diep van binnen nog niet zo.

Soms gebeuren er  in de zwangerschap of bij de bevalling dingen, waardoor de liefde tussen jou en je kindje nog niet volop kan stromen.

Misschien:

  • werden er tijdens de zwangerschap op de echo’s afwijkingen gezien, waardoor je heel lang in onzekerheid hebt gezeten of je kindje wel gezond ter wereld zou komen
  • werd je kindje ziek of (veel) te vroeg geboren en werd je overweldigd door alle medische zorg die je kindje op dat moment nodig had
  • durfde je je na een eerdere miskraam nog niet te veel aan dit kindje te hechten, omdat de angst om ook dit kindje te verliezen te groot was
  • was je bevalling erg zwaar en pijnlijk en ben je boos op je kindje, maar voel je je daar tegelijkertijd ook erg schuldig over
  • was je erg ziek tijdens je zwangerschap of na de bevalling, waardoor je je aandacht op jezelf hebt moeten richten, in plaats van op je pasgeboren kindje. En voelt het voor jou alsof je je kindje tekort hebt gedaan.

Je was zo blij met deze zwangerschap

Je was zo gelukkig met het feit dat je (opnieuw) moeder zou worden. In je hoofd had je je al helemaal voorgesteld hoe je tijdens de kraamtijd als trotse moeder op een roze wolk zou zitten. Maar helaas, de realiteit is anders.
Je voelt je boos, verdrietig, schuldig.
En wat misschien wel het ergste is: je voelt een afstand tussen jou en je (pasgeboren) kindje.
Dit is niet hoe jij je jouw zwangerschap en/of het moederschap had voorgesteld.

Nu voel je je vooral alleen en onzeker

Misschien durf je je ware gevoelens niet met je partner of je naaste omgeving te bespreken. Bang dat ze het niet begrijpen. En ondertussen doe je heel erg hard je best om toch de moeder te zijn die je kindje verdient.
Maar ondanks al je harde werk, weet je dat er nog iets essentieels ontbreekt.

Gaat dit over jou?

Ik ben Anke Velstra, coach en counsellor, getrouwd, moeder van Elianne (9) en Brendt (1) en ik begeleid vrouwen na een spannende zwangerschap en nare bevalling.

Het meemaken hiervan kan ervoor zorgen dat je je minder verbonden voelt met je kindje dan je graag zou willen.

Met coaching kan ik je helpen om de band tussen jou en je kindje te versterken, zodat de liefde tussen jullie volop kan stromen en je nu echt kunt gaan genieten van het moederschap.

Wil je de band tussen jou en je kindje versterken en genieten van het moederschap?

Eerst voeren we een gratis vrijblijvend intakegesprek van 30-45 minuten. Het is mijn streven om dit gesprek te plannen binnen 2 weken na het binnenkomen van je aanvraag.

In dit gesprek maken we kennis, verhelderen we je vraag/probleem en verkennen waar je op dit moment behoefte aan hebt. Ik kan dan inschatten of ik de juiste persoon ben om je hierin verder te begeleiden en zo ja, op welke manier.

De gesprekken vinden 1-op-1 plaats in Leeuwarden of bij jou thuis/in het ziekenhuis binnen een straal van 35 km rondom Leeuwarden.
Woon je niet in de buurt van Leeuwarden, maar bied ik precies de begeleiding die jij nu nodig hebt?
Geen probleem! Ook het voeren van online gesprekken behoort tot de mogelijkheden.

 

 

Disclaimer: Coaching en counselling is een kortdurende vorm van psychosociale hulpverlening en geen therapie. Mochten we tijdens het traject tot de conclusie komen dat andere hulp nodig is, dan verwijs ik je uiteraard door naar een andere hulpverlener

Pin It on Pinterest