Gratis masterclass: ‘Wat nou roze wolk?!?

Als je een heftige of traumatische bevalling hebt meegemaakt,

Ook ik stond ooit in jouw schoenen…

Ik maakte een hele heftige bevalling mee en voelde me sindsdien nog een maar een schim van de vrouw die ik ooit was.

Ik was moe, prikkelbaar en om het minste of geringste schoot ik uit mijn slof. Ik had het gevoel voortdurend aan te staan en kon mezelf geen moment van rust gunnen. Ik bleef zover mogelijk uit de buurt van alles wat mij aan mijn heftige bevalling deed denken.

En nog een kindje? Het verlangen was er, maar gedachte aan nog een keer te moeten bevallen maakte me misselijk.

Uiteindelijk heb ik vierenhalf jaar rondgelopen met een onverwerkt bevallingstrauma en het bizarre van het hele verhaal was, dat geen enkele zorgverlener of ikzelf ooit de link heeft gelegd tussen mijn klachten en de heftige bevalling.

Pas toen ik na vierenhalf jaar compleet opgebrand thuis op de bank zat, kwam ook mijn bevallingstrauma met een knal naar de oppervlakte.