Bevallingstrauma verwerken… ik wil wel maar het is nu niet de juiste tijd

Geschreven door Anke Velstra
8 oktober 2021

Bevallingstrauma verwerken… ik wil wel maar het is nu niet de juiste tijd, want:

– ik zit nu overspannen thuis
– ik zit niet lekker in mijn vel
– mijn hoofd zit zo vol, ik heb er nu geen ruimte voor

En dat kan ik natuurlijk heel goed begrijpen en tegelijkertijd zou ik je wel doorelkaar willen rammelen. Absoluut niet om je pijn te doen, maar wel om je bewust te maken, want waar denk je dat de klachten van niet lekker in je vel zitten, doodmoe en overspannen zijn vandaan komen? Juist ja, omdat je maar blijft rondlopen met een onverwerkt bevallingstrauma en dat kost dag in, dag uit razend veel energie.

Dat houdt je wel even vol, maar geen maanden, laat staan jaren. Er komt een moment waarop je lichaam zegt: ho! En geloof mij, dat is echt geen prettige ervaring. Iets met been there, done that.

En als je ervoor kiest om nu niet met je bevallingstrauma aan de slag te gaan, wat verwacht je dan? Dat er ’s nachts een toverfee voorbij komt die 3x met haar toverstafje zwaait en hup je bent van alle klachten af? En denk je nu werkelijk dat je mijn hulp nodig hebt als je lekker in je vel zit en fluitend door het leven fietst? Think again!

Mensen komen juist naar me toe voor hulp wanneer het shit gaat en ze compleet vastgelopen zijn. Ze hebben zich al die tijd krampachtig staande proberen te houden, terwijl ze voortdurend werden herinnerd aan hun traumatische bevalling. En ze willen niets liever dan zichzelf zo snel mogelijk weer goed voelen.

En dat kan ook met mijn hulp. Ik help je in 3 sessies je bevallingstrauma te verwerken.

 

Ik nam over dit onderwerp een podcast op. Waarschuwing: hij is behoorlijk confronterend!
Beluister hiervoor podcast #53 van de Moedermoed podcast of klik op onderstaande link.

Anke Velstra
Geschreven door: Anke Velstra

Ik ben Anke Velstra, gediplomeerd en ervaren counsellor, bevallingstrauma therapeut & doula gespecialiseerd in bevalangst en bevallingstrauma.

Gerelateerde Posts